Gülay Çokay'a bir zimmet davası daha

Güncelleme Tarihi:

Gülay Çokaya bir zimmet davası daha
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2002 17:01

Şişli eski Belediye Başkanı Gülay Çokay'ın (Aslıtürk) da aralarında bulunduğu 8 sanık hakkında, sahte ihale belgeleriyle zimmetlerine para geçirdikleri gerekçesiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, soruşturmanın, sanıklardan Mehmet Erdoğan Güler'in başvurusu üzerine başlatıldığı belirtildi.

İddianamede, Atılım İnşaat A.Ş.'nin ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak Güler'in görünmesine rağmen, gerçekte şirketin Şişli Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Oğuz Öngen ile Hesap İşleri eski Müdürü olan eşi Nalan Öngen'e ait olduğu, şirketin belediyeden ihale işlerinin alınması için kurulduğu, Atılım İnşaat A.Ş. ile Kesin İnşaat Hafriyat Şirketi'nin hakedişlerinin de gerçeği aykırı düzenlendiği anlatıldı.

Şirketlere 5-6 yıl öncesi rakamlarına göre 46 milyar 772 milyon lira ödendiği belirtilen iddianamede, bu ödemelerden sanıklar Gülay Çokay, Oğuz Öngen, Nalan Öngen, Altan Demirel, Faruk Akar, Ahmet Ayan,Yalçın Alpay ve Mehmet Erdoğan Güler'in sorumlu oldukları anlatıldı.

İddianamede, tüm sanıkların ''ihtilasen zimmet'' suçundan 12'şer yıldan aşağı olmamak üzere ağır hapis cezasına çarptırılması istendi.

Çokay ile diğer 7 sanığın önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanacak.

Halen yurtdışında bulunan Gülay Çokay hakkında ''ihtilasen zimmet'' suçundan İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ve ''irtikap'' suçundan İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 ayrı dava daha bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!