Gülay Aslıtürk'e çete soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Gülay Aslıtürke çete soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Şişli - Firari eski belediye başkanı Gülay Aslıtürk, babası İlyas Çokay'ın saldırıya uğrayıp yaralanmasıyla ilgili soruşturmada sanık oldu. Saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı, Aslıtürk ve yardımcıları Altan Demirel ile Oğuz Öngen'in yanısıra İsmail Koçkaya’nın da aralarında bulunduğu 10 sanığın dosyasını 'Çete oluşturma' gerekçesiyle İstanbul DGM’ye gönderdi.

İlyas Çokay, geçen yıl 19 ocakta Şişli’de sahibi olduğu düğün salonundan çıkarken silahla yaralanmış, ifadesinde saldırıya anlam veremediğini söylemişti. Olayla ilgili soruşturma yürüten Şişli Cumhuriyet Savcısı Turgay Evsen, Mesut Yılmaz’ın Macaristan’da yumruklanması davasının aranan sanığı İsmail Koçkaya ile Alaettin Öztürk ve Kadir Tekin hakkında müessir fiil, ruhsatsız silah bulundurma, tehdit ve azmettirmekten dava açtı.

İhale çetesi

Saldırının ardında çete ilişkisi bulunduğunu belirten Şişli Cumhuriyet Savcısı Evsen, soruşturmanın bu boyutuyla ilgili görevsizlik kararı verip dosyayı DGM'ye gönderdi. Görevsizlik kararında dikkat çeken nokta, İlyas Çokay’ın müşteki olarak görünürken, firari kızı Gülay Aslıtürk’ün sanık sıfatıyla yer alması. Savcı Evsen, Gülay Aslıtürk'ün aynı zamanda belediye meclisi üyesi olan yardımcıları Oğuz Öngen ve Altan Demirel’le birlikte belediyenin ihalelerini diğer yedi sanığın kurduğu şirketlere usulsüz olarak verdiğini, ihalelere başka kimseyi sokmadığını belirtiyor. Saldırının da çeteleşmeyle bağlantılı olduğuna dikkat çekiyor. Sanıklardan Alaettin Öztürk’ün Aslıtürk’ten parasını alamayınca İsmail Koçkaya’dan yardım istediğini, Koçkaya’nın da adamı Kadir Tekin’i görevlendirip saldırıyı gerçekleştirdiğini öne sürüyor.

Şişli Cumhuriyet Savcılığı, suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturduklarını ileri sürdüğü Kadir Tekin, Eyüp Özcan, Adnan Öztürk, Ragıp Bölükbaş, Alaettin Öztürk, Gülay Aslıtürk, İsmail Koçkaya, Akın Öztürk, Oğuz Öngen, Altan Demirel'in soruşturmalarının DGM tarafından tamamlanıp, aynı mahkemede yargılanmalarını talep ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!