Gül: Yetkim olsa hemen kullanırım

Güncelleme Tarihi:

Gül: Yetkim olsa hemen kullanırım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2014 17:02

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İtalya’ya hareketinden önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gül 5 yıldır Ergenekon’dan tutuklu bulunan yüksek şeker, karaciğer ve kanser hastası Prof. Fatih Hilmioğlu’nun affedilmesiyle ilgili soruya cevap verdi.

Haberin Devamı

Gül açıklamasının ardından sorulara da cevap verdi. Cumhurbaşkanı Gül şunları söyledi:

PROF. HİLMİOĞLU’NUN SAĞLIK DURUMU VE SON GELİNEN NOKTA

Defalarca söyledim ben. Halkımız şöyle zannediyor. Cumhurbaşkanı birisini arzu ederse cezaevindeki bir hastayı affedebilir. Böyle bir yetkim yok benim. Yetkim olsa hemen kullanırım. Hapishanelerde cezaevlerinde hasta olan yaşlı olanların adli tıpa savcılar vasıtasıyla başvurması gerekiyor: Adli Tıp'ın vereceği raporlar Adalet Bakanlığı aracılığı ile önüme geliyor. Ben bu durumlarda evet de diyebilirim hayır da diyebilir. Ancak bu prosedürler işlerse ben o zaman devreye girebiliyorum.

Gül: Yetkim olsa hemen kullanırım
HİLMİOĞLU İÇİN AYM'YE BAŞVURU

DOLARIN YÜKSELİŞİ, MB’NİN KARARLARI VE ALINAN TEDBİRLER

Bu konuda Ali Bey’e sorsanız belki o bile bir şey söylemezdi. Türkiye dalgalı kur politikası içinde. Şüphesiz Türkiye makro ekonomik göstergelerinin gerçekçi seviyelerde olması ekonomi yönetimim en önemli görevlerinden biri. Yapılması gereken bir şey söz konusu olduğunda müdahalelerini yapıyorlar. MB bağımsızlığını Türkiye önemli bir reform olarak kabul etmiştir. MB’nin bağımlı olduğu dönemlerde ekonomiye güven zedeleniyordu.

Haberin Devamı

Gül: Yetkim olsa hemen kullanırım
‘CUMHURBAŞKANI GÜL’ÜN AFFETME YETKİSİ YOK’

Gül: Yetkim olsa hemen kullanırım
Kılıçdaroğlu'ndan Hilmioğlu'na ziyaret



YERELE SEÇİM VE SON SALDIRILAR

Seçim ortamına girilince herkesin konuşmalarına dikkat etmesi şarttır. Aslında bu her zaman şarttır.

Acı bir olay oldu maalesef. Üzüntülerimi bildirdim. Sorumlular olarak herkes daha dikkatli dil kullanırsa bu tip gerginlikleri önlemiş oluruz.

BAŞBAKAN’IN ÜSLUBUNU NASIL BULUYORSUNUZ?

Biraz önce tavsiyelerimde bulundum. Türkiye’nin ortamını normalleştirmek hepimizin görevidir. Ekonomideki oynamalar sokaktaki insana da en yetkili insana da zarar vermektedir. Sayın Başbakan iktidar partisinin başkanıdır. Görüşlerini açıklayacaktır bundan daha normal bir şey olmaz. Görüşlerini bildiklerini inandıklarını kamuoyuyla paylaşacaktır. Herkesin aslında bilmesi gereken Türkiye’de olağanüstü bir şeyin aslında olmadığı, Türkiye’nin normal yolunda gittiğidir. Türkiye’deki ekonomik gidişin iyi olduğunu dışarıya da göstermek hepimizin menfaatinedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!