Gül ve Esad'dan mavi tur zirvesi mi?

Güncelleme Tarihi:

Gül ve Esaddan mavi tur zirvesi mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2008 14:50

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile tatil için Bodrum'a gelen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, ayrı ayrı çıktıkları çıktıkları mavi turda birlikte teknede yemek yiyecekleri öne sürüldü.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ailesini dün uçakla Antalya'ya gelmesi beklenirken bir sürpriz yaşandı ve uçak Dalaman Havaalanı'na saat 22.30 sıralarında indi. Sürpriz ziyaret çok gizli tutuldu ve Muğla'nın üst düzey bir iki yöneticisi dışında kimseye haber verilmedi. Gizliliğin sağlanması için bu ziyaretten güvenlik güçlerinin büyük bölümünün de haberi olmadı. Gül ve ailesi buradan Ekincik bölgesine geçerek kendilerine bekleyen yata bindi. Cumhurbaşkanı Gül'ün Göcek- Kaş arasında hafta sonuna kadar mavi tur yapacağı öğrenildi.


Öte yandan dün Bodrum Torba'daki Rixsos Tatil Köyü'ne gelerek yerleşen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve ailesi de sabah erken saatlerde büyük bir gulete binerek denize açıldı. Yata yapılan yüklemeden Esad ailesinin mavi tura hazırlandığı anlaşıldı. Cumhurbaşkanı Gül ve Suriye Devlet Başkanı Esad'ın teknede buluşup ailece yemek yiyecekleri öne sürüldü.

Haberin Devamı

Daha önce eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kullandığı Marmaris'in Söğüt Köyü yakınlarındaki Okluk Koyu'ndaki Cumhurbaşkanlığı yazlık dinlenme köşkünde de son haftalarda hazırlıklar yapıldığı öğrenildi. Geçen hafta, Özal'ın vefatından sonra kullanılmayan köşkün elden geçirilerek temizliğinin yapıldığı belirtildi. Bu hazırlıkların üzerine Gül'ün bölgeye tatile gelmesi Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün yeniden kullanılacağını akla getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!