Gül’ün gündeme getirdiği belgeleri ciddiye alıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Gül’ün gündeme getirdiği belgeleri ciddiye alıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2007 00:00

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, ABD’nin terör örgütü PKK’ya silah sağladığına dair iddiaların kendisini üzdüğünü söyleyerek, "Terör örgütü olarak sınıflandırdığımız bir örgüte neden silah sağlayalım?" dedi.

Haberin Devamı

Dün akşam Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenen "Fransa Milli Günü" resepsiyonuna katılan Büyükelçi Wilson, PKK’ya destek sağlamadıklarını vurgulayarak, "PKK’yla çalışmıyoruz ve PKK’ya silah sağlamıyoruz" diye konuştu. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün de gündeme getirdiği belgeleri aldığını doğrulayan Wilson, "Bu raporları ciddiye alıyoruz ve üzerinde çalışıyoruz" diyerek, Hürriyet’e şunları söyledi: "Bu raporla ilgileniyoruz, daha önce de diğer raporlarla ilgilendiğimiz gibi. Bunları ciddiye alıyoruz ve üzerinde çalışıyoruz. Bu beni üzüyor. Biz bunu yapmadık ve yapmıyoruz da. Terör örgütü olarak sınıflandırdığımız bir örgüte neden silah sağlayalım ki? İtirafçıların böyle bir iddiada bulunmalarının bir nedeni de Amerika ve Türkiye arasındaki ilişkilere zarar vermek olabilir."

Haberin Devamı

ZEBARİ’DEN TELEFON

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari Abdullah Gül’le bir telefon görüşmesi yaparak Türkiye’nin Irak sınırındaki askeri yığınağı nedeniyle kaygılarını dile getirdi. Zebari, "Askeri yığınağa son verilmesi iki ülke arasındaki gerilimi düşerecek ve güveni artıracaktır" dedi. Zebari, üçlü mekanizma çerçevesinde en kısa sürede Bağdat’ta  görüşmeler yapılmasına hazır olduklarını da iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!