Gül'e: Taziye yeri Başbakanlık ofisi

Güncelleme Tarihi:

Güle: Taziye yeri Başbakanlık ofisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 22:19

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ankara’daki Barış Mitingi’ne yönelik düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler için HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a taziye telefonu açmasıyla ilgili, “Kendi takdiridir. Türkiye’nin en büyük taziye evi, Başbakanlık ofisidir” dedi.

Haberin Devamı

Bombalı saldırıda 2 de AK Partili’nin hayatını kaybettiğini açıklayan Davutoğlu, A Haber yayınında şunları söyledi:

“Burada taziye evi Türkiye Cumhuriyeti’dir. Hepimiz acıyı yaşadık. Sadece HDP’ye taziye dilemek, orada hayatını kaybeden bütün vatandaşları HDP ile özdeşleştirmek anlamına gelir. Türkiye’nin en büyük taziye evi, Başbakanlık ofisidir. Bir arama beklentisi içinde olduğumdan değil. Yurtdışından arayan liderler beni, Cumhurbaşkanımızı aradılar, taziye dilediler. Çünkü Türkiye’nin taziyesi bu.”

İRTİBATLARA BAKILIYOR

Şoruşturmanın her gün derinleştirildiğini söyleyen Davutoğlu, hem IŞİD irtibatı hem de IŞİD içine sızmış olabilecek veya IŞİD ile birlikte davranabilecek örgüt ve istihbarat bağları konusunda da yoğun bir çalışma yapıldığını belirtti:

Haberin Devamı

“Suruç saldırısıyla Ankara ve Diyarbakır saldırıları arasındaki irtibatları da göz önüne alıyoruz. Ayrıca hem DEAŞ (IŞİD) hem PKK hem DHKP-C ve Reyhanlı saldırısında da rejim unsurları perde gerisindeydi. Rejimle doğrudan irtibatlı gruplar yapmışlardı. Bunların hepsi ortaya çıkarılacak.

ARAMIZDALAR MI

(Bombacıları Ankara’ya taşıyan şoför üç yabancı olduğunu söylüyor, eğer biri öldüyse iki canlı bomba aramızda mı) Ben de bugün (dün) gazeteleri okuduğumda üzüldüm. Toplumumuzda panik oluşturmaya çalışmak, sanki her an yanı başımızda, sağımızda solumuzda bir bombacı olabilirmiş gibi bir algı oluşturmak doğru değil. Teröristlerin yapmak istediği bu. Panik oluşturacak haberleri vermek basın ahlakına uymaz.

(Türkiye-İzlanda maçındaki yuhalama) Bizimle siyasi aidiyeti olmayan 50-100 kişilik çok küçük bir grup saygı duruşu esnasında slogan atmaya başlıyor. Bunun üzerine sloganlara dönük olarak bir ıslıklama oluyor, sonra da sükunet sağlanıyor. Acıyı paylaşmak anlamında herkesten daha çok Konyalılar hassastır ve burada kesinlikle saygı duruşunu protesto anlamında bir ıslıklama yoktur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!