Gül: Sabancı’ya gösterilecek en büyük vefa çalışmaktır

Güncelleme Tarihi:

Gül: Sabancı’ya gösterilecek en büyük vefa çalışmaktır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2004 11:39

Başbakan Vekili ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, vefat eden Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı'ya en iyi vefanın "çalışmak, çalışmak, çalışmak" olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Gül, Sakıp Sabancı için Sabancı Center'da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "bu büyük insanı son yolculuğuna uğurluyoruz. Bu zor grevi anlatmak zordur. Kadim dostumu, bıraktığı eserlerle bir hemşerimi kaybettim" dedi.

 

Gül, şöyle konuştu:

 

"İş dünyası bir duayeni, eğitim ve kültür dünyası bir 'amiri', halk, bu topraktan aldığını yine bu toprağa veren ülkenin en büyük hayırseverini, bir gönül adamını, Türk iş dünyası risk alabilen ve riski yöneten bir işadamı, Türk diplomasisi, Türkiye'nin uluslararası alanda birinci lige taşınmasında gönüllü büyükelçisini kaybetmiştir."

 

Haberin Devamı

Gül, Sakıp Sabancı'nın bıraktığı eserler ve örnek kişiliğinin tek tesellileri olduğunu dile getirdi. Sabancı'nın bıraktığı eserleri ailesinin geliştirmek için çaba göstereceğinden kuşkusu olmadığını vurgulayan Gül, "O'na gösterilecek en büyük vefa, çalışmak, çalışmak ve çalışmaktır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!