Gül: Katar Emiri çok kırılmış

Güncelleme Tarihi:

Gül: Katar Emiri çok kırılmış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 13:19

9 Mayıs Avrupa Günü nedeniyle Çankaya Köşkü’nde verdiği resepsiyonda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül önemli açıklamalarda bulundu. Resepsiyonda önemli mesajlar veren Gül, “PKK’ya yapılan son operasyon en önemli operasyon. Çünkü örgüte çok büyük darbe vuruldu” dedi.

Haberin Devamı

Zeynep Gürcanlı YAZIYOR

GENELKURMAY BAŞKANI’NA KUTUPLAŞMA CEVABI

 

Türkiye’nin böyle bir konjonktürde böyle bir bölgede en kuvvetli olması gereken zamandır. Etrafımızda geleceği belirleyen kararlar alınıyor. Avrupa açısından da bu böyle. Avrupa’nın da siyasi konjonktürü değişiyor. Bir konjonktür bitiyor bir başkası başlıyor. Türkiye’nin kendi içine kapanmaması lazım. Stratejik hedeflerimizi zora sokacak adımlar atılmamalı.

 

KATAR EMİRİ KIRILMIŞ       

 

Cumhurbaşkanı Gül, son dönemde Katar Emiri ve ailesi hakkında çıkan haberlere üzüldüğünü söyledi.

 

Haberin Devamı

Gül, “Bir devlet başkanının karısı ve kızı hakkında böyle yazılar yazılmasına çok üzüldüm.  Çünkü o benim muhatabım. Düşünün başka bir ülkede benim hakkımda böyle şeyler yazılsaydı? Türkiye ile ilgili bir şey olur bir kötülük yapmış olur Türkiye’ye anlarım. Ama sadece Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen bir kişi. Ailesi hakkında çıkan haberlere çok üzüldüm” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Gül, Emirin kendisiyle yaptığı görüşmede çıkan haberlerden dolayı kırıldığını, ima ettiğini de belirtti.

 

SUUDİ ARABİSTAN’DAKİ VATANDAŞTAN UMUTLUYUM

 

Avrupa Resepsiyonu'nda Cumhurbaşkanı Gül, Suudi Arabistan'da dine küfrettiği gerekçesiyle ölüm cezasıyla yargılanan Türk vatandaşının durumu da soruldu.

 

Suudi Arabistan kralıyla görüştüğünü söyleyen Gül "Umutluyum" dedi. Ancak ayrıntı vermedi.

 

BARZANİ’NİN AÇIKLAMALARINI TAKDİR EDİYORUM

 

Cumhurbaşkanı Gül, Irak konusundaki politikaların MGK’da çok uzun tartışmaların ardından kabul edildiğini, her şeyin detaylı olarak konuşulduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Türkiye’nin niyeti terörle mücadeledir. Bu kadar geniş operasyonlar yaparken sivilleri bu kadar gözeten başka bir ülke var mı? Iraklı Kürtlerde bunu gördüler. Son günlerdeki demeçleri bende takdir ediyorum. Bir güven bunalımı vardı aramızda, bunun aşılması gerekli. Türklerle Kürtleri ölesiye düşman gösteren PKK belasını aradan çıkardığımızda komşuluğumuz akrabalığımız ön plana gelecek” dedi.

 

Haberin Devamı

PKK belası ne kadar aramızdan çıkarsa biz Irak’ta Iraklılar için okadar çok şey yaparız.

 

KAPATMA DAVASINA YORUM YOK

 

AKP’ye yönelik kapatma davası konusunda ki soruları yanıtlamamayı tercih eden Gül,bu konuda sadece, Türkiye’deki konjonktüre rağmen reformların sürmesi gerektiğini söyledi.

 

Gül, “Konjonktürel konulardan bağımsız olarak reformları devam etmeli. Avrupa’da da konjonktür değişiyor, işler zorlaşıyor. Yaz ortasında inşaat yapmak varken, kış ortasında inşaat yapmak durumunda kalıyoruz.” dedi.

 

PKK’YA KARŞI DAHA İYİ NETİCELER ALINACAK

 

Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın Kandil’e son operasyon konusunda yaptığı “Sürprizlere hazır olun” açıklamasının hatırlatılması üzerine “Daha iyi neticeler vermeye başlayacak, verecek. Bunu biliyorum” dedi.

 

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!