Gül, 'karakol hazır değildi' iddiasını sordu

Güncelleme Tarihi:

Gül, karakol hazır değildi iddiasını sordu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 10:03

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 4 şehidin verildiği Tunceli'deki Sarıyayla Karakolu baskınıyla ilgili, "Karakol hazır değildi" iddiası üzerine Genelkurmay Başkanlığı'ndan bilgi istedi. Gül'e bilgiyi dün akşam Çankaya Köşkü'nde Jandarma Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mustafa Bıyık verdi.

Haberin Devamı

Gül, gazetecilere ''Terör örgütünün bir cüreti sözkonusu. O yüzden bilgi aldım'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Terörle mücadele kolay bir iş değil zor bir iştir ama kararlılıkla devam edilecektir. Her şeyden çıkartılacak dersler, alınacak tedbirler vardır” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Kaguta Museveni ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Sarıyayla Karakoluna yönelik terör saldırısıyla ilgili soruyu yanıtladı.

Gül, Sarıyayla Karakoluna yapılan terör saldırısıyla ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan istihbarata rağmen hazırlık yapılmadığı yönündeki iddiaların hatırlatılması ve “Bu iddialarla ilgili Genelkurmay Başkanlığından bilgi aldınız, aldığınız bilgiler ışığında bir ihmal söz konusu muydu?” sorusunu şöyle yanıtladı:
“Biz terörle amansız bir mücadele içerisindeyiz. Öncelikle bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Bu olay biraz farklı, herhangi bir mayın ya da operasyonlarda verdiğimiz şehitler değil, terör örgütünün cüreti söz konusu burada. Dolayısıyla bununla ilgili detaylı, geniş bilgi alma ihtiyacı hissettim ve bununla ilgili geniş bilgiler aldım. Bu vesileyle bütün şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum ve ailelerine, bütün Türk milletine başsağlığı diliyorum.
Terörle mücadele kolay bir iş değil, zor bir iştir ama kararlılıkla devam edilecektir. Her şeyden çıkartılacak dersler, alınacak tedbirler vardır. Türk Silahlı Kuvvetleri bu mücadeleyi kahramanlıkla yapmaktadır ve yapmaya da devam edecektir. Diğer güvenlik güçlerimiz de şüphesiz ki aynı kahramanlığı ve aynı kararlılığı göstermektedir. Bu topyekün bir mücadeledir.”

30 Nisan'da PKK'lı teröristler karakola saldırmış, 4 asker şehit olmuş, 7 asker de yaralanmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!