Gül hakim önüne çıkmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Gül hakim önüne çıkmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2007 13:11

Cumhurbaşkanı Gül'ün 'kayıp trilyon' davasında hakim önüne çıkmak istediğini açıklayan Yalçınbayır, "Anayasa değişikliği önüne gittiğinde, Köşk'e dokunulmazlık getirilmesine ilişkin maddeyi veto edebilir" dedi

Haberin Devamı

AKP'nin kurucularından olan ve geçtiğimiz hafta milletvekili olmamasına rağmen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından verilen resepsiyona ‘özel' olarak davet edilen birkaç siyasetçiden biri olan AKP eski Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, Bugün Gazetisi'ne çarpıcı açıklamalar yaptı. Çankaya Köşkü'nde, Cumhurbaşkanı Gül'le özel bir görüşme yapma fırsatı bulduğunu belirten Yalçınbayır, Gül'ün ‘kayıp trilyon' davası hakkında önümüzdeki günlerde atacağı adımla herkesi şaşırtacağını söyledi.

TÜM DÜNYAYA GÖSTERECEĞİM

Cumhurbaşkanın şu anda dokunulmazlığının bulunmadığını vurgulayan Yalçınbayır, "Sayın Cumhurbaşkanımız hiçbir zırhın arkasına saklanmak istemiyor. Hatta bana kendisi, 'Türkiye'de de bir cumhurbaşkanın yargılanabildiğini, sıradan bir vatandaş gibi hakim karşısına çıktığını, bütün dünyaya göstereceğim. Türkiye'de de bunların olduğunu herkes görecek' dedi. Dokunulmazlık fezlekesi Adalet Bakanlığı'ndan ilgili mahkemeye ulaşır ulaşmaz, Sayın Cumhurbaşkanı, 'Benim dokunulmazlığım yok, beni yargılayın' diyebilir" bilgisini verdi.

Haberin Devamı

HERKES SÜRPRİZE HAZIR OLSUN

AKP'nin hazırladığı Anayasa değişikliğinde, cumhurbaşkanlarının kişisel suçlardan milletvekilli dokunulmazlığına sahip olmasına ilişkin düzenleme hakkında kendi görüşlerini Gül'e aktarma fırsatını bulduğunu belirten Yalçınbayır, "Sayın Cumhurbaşkanı, Anayasa değişikliği önüne gittiğinde, Cumhurbaşkanlığına dokunulmazlık getirilmesine ilişkin maddeyi veto edebilir. Herkes bu sürprize hazır olsun" dedi. Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından milletvekilliği sona eren Gül'ün dokunulmazlık dosyası TBMM tarafından Başbakanlığı, Başbakanlık tarafından Adalet Bakanlığı'na, Bakanlığın ise yargılamanın yapıldığı mahkemeye dosyayı intikal ettirmesi bekleniyor. Gül, eğer hakim önüne çıkarsa Türkiye'de bir ilke imza atmış olacak ve ilk kez bir cumhurbaşkanı görevi devam ederken hakim karşısına çıkmış olacak.

DAVANIN HAKİMİ: KENDİ GELSE BİZ REDDEDERİZ

Cumhurbaşkanı Gül’ün "kayıp trilyon" davasında yargılanıp yargılanmayacağına ilişkin tartışmalara yargıdan son nokta geldi. Kapatılan RP'nin eski Genel Başkanı Erbakan dahil birçok partilinin mahkum olduğu davanın hakimi Çağatay Kayıran, "Sayın Cumhurbaşkanı mahkememize ben yargılanmak istiyorum diye gelse bile, biz bunu reddederiz" dedi. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Kayıran, Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesiyle, "dokunulmazlık" zırhından kurtulduğu ve yargı yolunun açıldığı yönündeki açıklamalara ise, "Anayasa'nın 105. maddesi, cumhurbaşkanının sadece vatana ihanet suçundan yargılanabileceğini, bunun da TBMM'nin kararıyla uygulanabileceğini hükme bağlamıştır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!