Gül eşsiz katıldı

Güncelleme Tarihi:

Gül eşsiz katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2007 00:00

Yeni yasama yılı resepsiyonuna Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi Hayrünissa Gül katılmadı. Meclis Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan’ın ev sahipliğindeki ’eşli resepsiyona’ başörtüsü ile katılan davetliler vardı.

EŞLİ olarak düzenlenen yasama yılı başlangıç resepsiyonuna eşsiz katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hayrünnisa Gül ile ilgili sorulara, "Yok yok" diyerek yanıt vermek istemedi.

Cumhurbaşkanı Gül resepsiyona 19.40’da geldi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın salonu terketmesinin ardından salona giren Gül, gazetecilerin, "Gecikince gelmeyeceksiniz zannettik" sözleri üzerine "Nasıl gelmem. 15 yıl. Herkes arkadaşım. Milletvekillerinden, idarecilerden, kavaslardan, garsonlara kadar herkesi tanıyorum" yanıtını verdi.

Askerlerin katılmadığı resepsiyonda TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan tarafından karşılanan Gül, salonda kısa bir tur attıktan sonra ayrıldı. Gül, kısa turunda, MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras’ın da bulunduğu davetlilerle sohbet etti.

SALON ÇOK KALABALIK Gül, turu sırasında zaman zaman gazetecilerin sorularından sıkıldı. Gül bir gazetecinin, "Köksal Bey misafirlerini eşiyle ağırlıyor bu gece. Siz eşsiz gelmeyi tercih ettiniz" sözleri üzerine Gül, "Yok yok" diyerek yanıt vermek istemedi. Gül, başka soru gelmemesi için Toptan’a dönerek, "Salon çok kalabalık" dedi ve arkasını döndü. Bazı yabancı büyükelçilik temsilcileriyle de kısa bir süre sohbet eden Gül, TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile de tokalaştı.

YILIN AHİSİ Gül, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç’ın yanına geldiğinde bir süprizle karşılaştı. Bendevi Palandöken, Gül’e kendisinin Yılın Ahisi seçildiğini belirterek, Gül’den 8 Ekim’de Kırşehir’de düzenlenecek törene katılmasını rica etti. Gül de Palandöken’e, "Programa bir bakalım" yanıtı verdi. Abdullah Gül’ün babası Ahmet Hamdi Gül’ün de daha önce yılın ahisi seçildiği öğrenildi.
/images/100/0x0/55ea163ef018fbb8f86a7352


ARINÇ UĞURLADI Cumhurbaşkanı Gül, resepsiyon salonundan ayrılırken, arabasına binmeden önce yanına gelen eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile de sohbet etti. Arınç, Gül’e, "İçeride yaklaşamadım. Burada bir selam vereyim istedim" dedi. Gül de Arınç’a, "Arkadaşlarımıza selamlarımı söyleyin" dedi.

Meclis’in yeni yasama yılı resepsiyonunda zengin mönünün yanı sıra isteyenler için alkollü içki servisi yapıldı.

Resepsiyonda davetiye krizi

TBMM’nin 1 Ekim açılış resepsiyonunda davetiye krizi yaşandı. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile bu dönem parlamento dışında kalan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’a davetiye gitmemesi resepsiyonda sıkıntı yarattı. Kriz, DSP’li milletvekillerinin protesto ederek, resepsiyona katılmaması üzerine ortaya çıktı. Toptan, konuyu araştıracağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!