Gül, Erbakan'ı affetti

Güncelleme Tarihi:

Gül, Erbakanı affetti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2008 14:11

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kapatılan RP'nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın kalan cezasını kaldırdı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın sağlık durumunun mahkûmiyetinin devam etmesine izin vermediği gerekçesiyle kalan hapis cezasını kaldırdı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hastanelerce sürekli hastalıkları belirlenen ve bunlara ilişkin raporları Adlî Tıp Kurumu 3 üncü Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından değerlendirilerek muayenesi yapılan Necmettin Erbakan’ın sağlık durumunun mahkûmiyetinin devam etmesine izin vermediği yolunda anılan Kurulca Rapor düzenlenmesi ve dosyanın Adalet Bakanlığınca 15 Ağustos 2008 tarihinde Cumhurbaşkanlığına intikal ettirilmesi üzerine Sayın Cumhurbaşkanımız, Adli Tıp Raporunda ifade edilen durumun Anayasanın 104 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde sözü edilen ‘sürekli hastalık’ kapsamında olduğunu dikkate alarak, ilgilinin kalan hapis cezasını, söz konusu madde uyarınca kaldırmışlardır” denildi.

Haberin Devamı

GÜL ERBAKAN'I AFFETTİ YAZLIK HAREKETLENDİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kapatılan RP'nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın yazlığında geçirdiği hapis cezasını kaldırdı. Bu karar Eski başbakanlardan Erbakan’ın Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk tatil beldesindeki yazlığında hareketlilik yaşattı.

SAVCI VE İNFAZ MEMURU YAZLIKTA
Öğle saat 15.35 sıralarında Erbakan’ın yazlığında hareketlilik yaşandı. Burhaniye adliyesinden 06 AY 1841 resmi plaka sayılı araç Nöbetçi Savcı ile birlikte bir Ceza İnfaz memurunu yazlığa getirdi. Araç sürücüsü ile birlikte yazlık önünde beklerken, Savcı ve İnfaz memuru yaya olarak yazlığa geçti.

Af kararı ardından, Erbakan’ın yazlığı önünde beklemeye başlayan gazeteciler, gelen heyetin Af kararını Erbakan’a tebliğ  ettiğini  düşünürken, heyetin rutin  kontrol için yazlıkta bulunduğu öğrenildi. Yarım saat kadar yazlıkta kalan görevliler daha sonra aynı araçla , Altınoluktan ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın sağlık durumunun mahkûmiyetinin devam etmesine izin vermediği gerekçesiyle kalan hapis cezasını bu gün kaldırdı.

Karar , Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu. Açıklamada  “Hastanelerce sürekli hastalıkları belirlenen ve bunlara ilişkin raporları Adlî Tıp Kurumu 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından değerlendirilerek muayenesi yapılan Necmettin Erbakan’ın sağlık durumunun mahkûmiyetinin devam etmesine izin vermediği yolunda anılan Kurulca Rapor düzenlenmesi ve dosyanın Adalet Bakanlığınca 15 Ağustos 2008 tarihinde Cumhurbaşkanlığına intikal ettirilmesi üzerine Sayın Cumhurbaşkanımız, Adli Tıp Raporunda ifade edilen durumun Anayasanın 104 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde sözü edilen ‘sürekli hastalık’ kapsamında olduğunu dikkate alarak, ilgilinin kalan hapis cezasını, söz konusu madde uyarınca kaldırmışlardır” denildi.

Haberin Devamı

Erbakan Altınoluktaki yazlığında geçireceği ev hapsi için 25 Mayıs 2008 Pazar günü akşam saatlerinde Atlas Jet’ in tarifeli uçağı ile akşam saatlerinde beraberinde oğlu Fatih Erbakan ve özel koruma ekibi ile  Edremit’e ulaşmıştı. Kapatılan Refah Partisi’nin Genel başkanı Erbakan7ın, Kayıp trilyon davasında, “özel evrakta sahtecilik” suçundan aldığı 2 yıl 4 ay hapis cezasının Özel infazı böylelikle başlamıştı.

AYVALI BURUN CAMİİ'NDE TOPLANTI
Erbakan’ın 22 Ağustos Cuma günü Altınoluk,   Ayvalıburun camiinde Cuma namazı kılacağı,namaz ardından da gazetecilere yönelik bir basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.

RESMİ TEBLİGAT HENÜZ YAPILMADI / A.A.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından “sürekli hastalık” nedeniyle hapis cezasının kaldırıldığı kapatılan Refah Partisi'nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'a resmi tebligatın henüz yapılmadığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, cezanın kaldırıldırılmasının açıklanmasının ardından, basın mensupları Erbakan'ın 26 Mayıs 2008'den beri kaldığı Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki yazlığının önünde beklemeye başladı.

Gazetecilerin bulunduğu sırada Burhaniye Ceza İnfaz Memurluğu'ndan iki görevli, resmi plakalı bir minibüs ile yazlığa geldi.
Erbakan'ın ikamet ettiği konuta giren ve yaklaşık yarım saat içeride kalan görevliler, çıkışta gazetecilerin sorularına yanıt vermediler.
Necmettin Erbakan'ın konutundaki görevliler, memurların rutin kontrol için konuta geldiklerini, cezanın kaldırılması yönünde şu ana kadar kendilerine ulaşan resmi bir tebligatın olmadığını söylediler.

Bu arada, Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Gül tarafından kaldırıldığı açıklanan cezasıyla ilgili bir yorumda bulunmadığı, kendisinin cuma günü Ayvalı Burun Camisi'nde kılacağı cuma namazının ardından bir açıklama yapabileceği bildirildi.

Öte yandan, konut önünde bekleyen gazetecilerin Necmettin Erbakan ile görüşme talebine de olumsuz yanıt verildiği belirtildi.

   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!