Gül’e sürpriz telefon

Güncelleme Tarihi:

Gül’e sürpriz telefon
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2011 00:00

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Van’da gerçekleşen 7.2 şiddetindeki deprem dolayısıyla başsağlığı dileklerini iletmek üzere dün telefonla aradığı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, “Sarkisyan sürprizi” yaptı.

Dün öğle saatlerinde Gül’ü arayan Medvedev, büyük can kaybına yol açan deprem nedeniyle duyduğu üzüntüyü aktardı. Medvedev, “Şu anda yanımda Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan var, o da sizinle görüşmek istiyor” diyerek telefonu, o sırada resmi bir ziyaret için Moskova’da bulunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’a verdi. Gül’e başsağlığı dileklerini ileten Sarkisyan, yardıma hazır olduklarını, izin verilmesi halinde arama kurtarma çalışmaları için hemen uzman ekip gönderebileceklerini söyledi. Gül, Sarkisyan’a duyarlılığı için teşekkür ederek, “Yardım göndermeye hazır olduğunuza ilişkin açıklamanızı web sitenizde gördüm, ama şu anda uluslararası yardıma ihtiyaç duymuyoruz” yanıtını verdi.

Liderlere teşekkür

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, deprem nedeniyle arayarak üzüntülerini ve dayanışma duygularını dile getirip yardım teklifinde bulunan devlet başkanlarına teşekkür etti. Gül, dün yaptığı yazılı açıklamada, “Bu vesileyle yurtdışından arayarak acımızı paylaşan, halkımızla dayanışma içerisinde olduklarını bildiren ve yardım gönderme teklifinde bulunan tüm devlet başkanlarına da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Bu arada Gül, deprem bölgesine arama kurtarma çalışmalarını aksatmamak için, çalışmaların tamamlanmasından sonra gidecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!