Gül’den TOBB’a, ’Güneydoğu’da ekonomiyi canlandıralım’ çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Gül’den TOBB’a, ’Güneydoğu’da ekonomiyi canlandıralım’ çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2007 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, işadamlarına verdiği iftar yemeğinde Türk devletinin çok güçlü bir devlet olduğunu belirterek, "Bu son olaylar PKK’nın son çırpınışlarıdır. En kısa zamanda dağılacaklar, paramparça olacaklar" dediği öğrenildi.

Gül ayrıca terörle mücadele için işverenlere Güneydoğu’da ekonomiyi canlandıralım çağrısı yaptı. Gül, Çankaya Köşkü’ndeki üçüncü ve son iftar davetini işveren temsilcilerine verdi. Yemeğe yaklaşık 400 davetli katıldı. Gül’ün masasında Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TİSK Başkanı Tuğrul Kudatgobilig yer aldı. Edinilen bilgiye göre, konuşmasına, "Moraller bozuk ama kahraman Türk askeri görevinin başında" sözleriyle başlayan Gül, şunları söyledi:

PARAMPARÇA OLACAKLAR: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük bir devlet. Askerimiz görevini en iyi şekilde yerine getiriyor. Bu olaylar PKK’nın son çırpınışları. Bu direnç karşısında en kısa zamanda dağılacaklar, paramparça olacaklar."

EKONOMİYİ CANLANDIRALIM: Gül, işveren temsilcilerine ortak tavır sergilenmesi çağrısında bulunarak şöyle konuştu: "Son gezimde gördüm ki bölge halkının teröre desteği yok. Bana gösterilen sevgi aslında devlete millete gösterilen sevgi. Bizim orada hep beraber iş hayatına destek verelim. Bölgenin ekonomisinin canlanması için dayanışma içinde olmalım. Bölgeye eğitim konusunda destek verelim. O bölgeden çıkan işadamları adlarını yaşatarak okullar yapması önemli bir adım olur. Ateş düştüğü yeri yakar diye düşünmek yetmez.Böyle düşünerek şehit ailelerini unutuyoruz. Ben ilk iftarımı şehit ailelerine verdim. Duygularını yakından gördüm. Zaman zaman mahsun kaldıklarını anladım. Bu topraklar onların şehit olan çocukları sayesinde vatan. Hepsine sahip çıkalım. Bu konuda odalar kendi illerinde aktif olarak hareket etsin." Gül, teröre karşı profesyonel ekiplerin görev yapması gerektiğini dile getiren işadamlarının "Askerler görev sürelerinin bitimine yakın uzmanlaşıyorlar ve terhis oluyorlar. Bölgeyi tanıyan uzmanların mücadele etmesi gerekir" görüşlerine de destek verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!