Gül’den Muhabbet muhabbeti

Güncelleme Tarihi:

Gül’den Muhabbet muhabbeti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2006 13:57

Hürriyet

Haberin Devamı

Muhabbet muhabbeti

Bugün size Muhabbet’ten bahsetmek istiyorum. Kendisini tanımıyorum, benim gibi tanımayanlar vardır muhakkak diyerek Muhabbet’i size de anlatmak istiyorum.

Gül TURNER / Liverpool

Muhabbet’i, Deutschland adında bir dergide tanıdım. Dergi politika, kültür ve iş hayatından portreler sunuyor Ekim sayısında. ‘People Faces and Stories’ kapak çalışmasında bir çok ünlünün hikayelerini hayranlıkla okumaya başlıyorum.

Derken derginin 51. sayfasında mahzun bakışlı kavruk bir Anadolu genciyle karşılaşıyorum, fotoğrafı tam sayfa kullanılmış.

Asıl adı Murat Ersin olan Muhabbet’in yazısı “bazı hikayeler vardır ki hayal ürünü olsalar ancak bu kadar masalsı olabilirler” diye başlıyor. 17 yaşında evden ayrılan bir Alman-Turk genci banka kredisi kullanarak dairesinde küçük bir kayıt stüdyosu kuruyor ve yarattığı şarkıları internette çünkü o artık Sony’nin sözleşmeli sanatçısı.

Muhabbet müziğini R’n’ Besk diye tanımlıyor, yani arabesk müziğini soul ve blues’la birleştiriyor. Dergiye göre doğulu bir tını var ama sözler Almanca, tam kendi hayatı gibi.

Dergi Muhabbet icin “bu müzisyen, getto çocuğu klişelerini arkasında bırakarak rol modeli olmayı seçti diyor” ve ekliyor: “Pek çok rap şarkıcısının aksine Muhabbet hayranlarına ‘Almanca öğrenin, okula gidin ve hayatınızda bir şeyler yapın’ diye sesleniyor.”

Muhabbet’e aralarında Adidas’ın CEO’su Herbert Hainer, unutulmaz futbolcu ve spor adamı Franz Beckenbauer, Alman astronot Thomas Reiter, yazar Vikram Seth, model Heidi Klum, Kerim Ağa Han gibi kişilerin arasında görmek beni nasıl umutlandırdı bilemezsiniz.

İLGİLİ LİNKLER:

Muhabbet’in internet sitesi: http://www.muhabbet.name
Bir iki parçasını dinlemek için: Ich will nicht gehn
Haberi okumak için www.magazine-deutschland.de
Veya Türkçe çevirisi http://www.istanbul.diplo.de/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!