Gül: "Çamur atana cezasını çektiririz"

Güncelleme Tarihi:

Gül: Çamur atana cezasını çektiririz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül, Libya Lideri Kaddafi'nin Çeçenistan'a göndermek üzere kendilerine teslim ettiği öne sürülen 10 milyon doların yerine ulaştırılmadığı iddialarına, ‘‘Çok ahlaksızca ve terbiyesizce'' diye tepki gösterdi. Gül, iddialar için ‘‘çok saçma'' ifadesini de kullanarak, ‘‘Bize bu çamuru atanlara, bunun cezasını çektiririz doğrusu. Halk çektirir bu cezayı. Bunlar, çok terbiyesizce, ahlaksızca ve saygısızca yapılan iftiralar. Bunları ciddiye alanların hepsi de çok yıpranır'' dedi. Gül, parayı getiren İslama Çağrı Cemiyeti mutemedi Amar Abdüsselam Hareba'nın vekalet verdiği Cihat Akalın'ın, RP'ye üye olup olmadığını sorusuna ise ‘‘4 milyon üyesi olan bir partiyiz. Bu kişinin üye olup olmadığını bilemem'' yanıtını verdi.

Gül, dün partisinin İstanbul İl Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, sert bir üslupla iddaları gündeme getirenlere ateş püskürdü. Erbakan döneminde Çeçenistan'a örtülü ödenekten yardım yapılıp yapılmadığına ilişkin soruya kaçamak yanıt veren Gül, ‘‘Milletimiz Çeçenistan'da nasıl bir mücadele olduğunu hatırlar. Türkiye Cumhuriyeti devleti de halkımız da üzerine düşeni yapmıştır'' dedi.

YALAN, İFTİRA

Libya'nın 10 milyon dolarlık yardımı doğrudan Çeçenistan'a gönderebileceğini, İslama Çağrı Cemiyeti'yle RP'nin bir ilgisinin bulunmadığını söyleyen Gül, ‘‘İddiaların hepsi yalan ve iftiradır. Ne yazık ki bu yalanları ciddiye alan kurumlar ortaya çıkmıştır. Kalleşce bu yollara başvuranlar bunun cezasını mutlaka görürler'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!