Gül barış projesi için Filistin'e gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Gül barış projesi için Filistine gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2006 14:19

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki Erez Sanayi Bölgesi'nin bir “barış projesi” olarak yeniden hayata geçirilmesini sağlayacak imza törenleri için yarın bölgeye gidiyor.

Haberin Devamı

Gül, yarın Ramallah'ta, perşembe günü de İsrail'de, Erez için hazırlanan mutabakat belgelerine ayrı ayrı imzalayacak.
Edinilen bilgiye göre, daha önce perşembe günü bölgeye gelmesi beklenen Gül'ün Filistin tarafıyla ilgili imza programı bugün kesinleşti. Gül, yarın sabah bölgeye giderek önce Filistin'e geçecek ve Ramallah'ta muhtemelen öğleye doğru Filistin Ulusal Yönetimi Dışişleri Bakanı Nasır El Kıdva ile Sanayi Bakanı Mazen Sinokrot'un da katılacağı törenle, Erez için harekete geçilmesine yönelik mutabakata imza koyacak.

Dışişleri Bakanı Gül'ün, İsrail'deki programında ise şimdilik değişiklik olmadı. Gül, Kudüs'te muhtemelen Doğu kesimindeki Notredame Oteli'nde İsrail Dışişleri Bakanı Silvan Şalom ile mutabakat zaptını imzalayacak.
Bakan Gül'e, yaklaşık bir yıldır İsrail ve Filistin taraflarını bir araya getirmek için Ankara Platformu'nu oluşturarak, bu forum çerçevesinde ilk projenin harekete geçirilmesini sağlayan Odalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki işadamları da eşlik edecek.

Haberin Devamı

İsrail'in Gazze'den çekilmesinin ardından boşalttığı bölgede yer alan Erez Sanayi Bölgesi'nde, daha önce İsrailli ve Filistinli işadamlarının çalıştırdığı işyerleri bulunuyordu.

Üçlü mutabakatın oluşmasıyla, Erez Sanayi Bölgesi için hemen harekete geçilmesi ve bölgenin altyapısının yeniden inşa edilmesi öngörülüyor. Yeniden düzenlenerek yaklaşık 6 bin Filistinliye iş imkanı yaratması beklenen Erez Sanayi Bölgesi projesi için, Jerusalem Post gazetesi, adını belirtmediği bir İsrailli yetkiliye atfen, ”Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bebeği” ifadesini kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!