Gül Anayasa Mahkemesi ve Danıştay üyesini seçti

Güncelleme Tarihi:

Gül Anayasa Mahkemesi ve Danıştay üyesini seçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 19:57

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi üyeliğine Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Tercan'ı, Danıştay üyeliğine İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Mustafa Döner'i seçti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Anayasa Mahkemesi üyeliğine, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 104 ve 146'ncı maddeleri ile geçici 18'inci maddesi gereğince, Yükseköğretim Genel Kurulunca gösterilen üç aday arasından, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Tercan'ı, Danıştay üyeliğine ise Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 155'inci ve 2575 sayılı Danıştay Kanununun 8 ve 9'uncu maddeleri gereğince, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Mustafa Döner'i seçtiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, boşalan Yükseköğretim Kurulu üyeliğine, Prof. Dr. Şaban H. Çalış'ın Üniversitelerarası Kurulca yapılan seçimini, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6'ncı maddesinin b/5 bendi gereğince onayladığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!