‘Gücüm olsa laik düzeni değiştiririm’ savunması

Güncelleme Tarihi:

‘Gücüm olsa laik düzeni değiştiririm’ savunması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2002 02:19

Yasadışı İslami Hareket Örgütü (İHÖ) davasının temyiz duruşması, radikal dinci gösteriye dönüştü.

Sanık İrfan Çağırıcı'nın avukatı Abdurrahman Sarıoğlu duruşmada kendini ‘imam’ ilan ederek, ‘‘Laik devlet benimle sözleşme yaptıktan sonra Müslümanları yargılayabilir’’ dedi.

Gazeteci-yazar Çetin Emeç ve Turan Dursun ile İran rejim muhalifi Ali Akbar Gorbani'nin öldürülmesi dahil çok sayıda cinayet, bombalama ve gasp eylemlerinden sorumlu tutulan örgütün temyiz duruşması dün Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde yapıldı.

Sarıoğlu, savunmasına besmele çekerek başladı. Laik düzeni müvekkilinin de kendisinin de kabul etmediğini vurgulayan Sarıoğlu, diğer avukatların tepki gösterdiği sözlerini şöyle sürdürdü:

LAİK DEVLET MÜSLÜMAN YARGILAYAMAZ

‘‘Laik devletin Müslümanları yargılama yetkisi yoktur. Laik devletin Müslümanlarla Hudeyba Sözleşmesi yapması gerekir. Çünkü şu anda laik rejimi değiştirme gücümüz yok. Türkiye'de bir laik-anti-laik çatışması var. Bu çatışma bitsin. Müslümanlara azınlık hakları verilsin. İşte ben burada Müslümanlar adına kendimi imam ilan ediyorum ve laik devletin benimle sözleşme yapmasını istiyorum.’’

Sarıoğlu’
nun savunmasına avukatlar Yalçın Kasaroğlu ile Şehmuz Poyraz itiraz etti. Poyraz, ‘‘Bu savunmanın davayla ilgisi yok. Savunma hakkı kötüye kullanılıyor’’ tepkisini gösterdi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Hasan Gerçeker ise sanığın savunmalarını dinlemek zorunda olduklarını belirtti. İstanbul 3 No'lu DGM, sanık Çağırıcı'yı idama çarptırmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!