Grubun yarıya yakınını çizdi

Güncelleme Tarihi:

Grubun yarıya yakınını çizdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2007 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, vitrin değişikliğini milletvekili aday listelerine de yansıttı. Erdoğan, 352 kişilik grubundan 9’u yeniden aday olmayan 163 isme listelerinde yer vermeyerek, Meclis grubunda da yarı yarıya değişikliğe gitti.

Erdoğan, aday olmayan Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile birlikte Sanayi Bakanı Ali Coşkun’u da liste dışı bıraktı. Şener ile birlikte Şener ile kavgalı olan Sivas Milletvekili Ömer Kulaksız da liste dışı kaldı. Erdoğan’ın damgasını vurduğu AKP’nin aday listelerinde yer almayan isimler şöyle:

MİLLİ GÖRÜŞ KÖKENLİLER İsmail Alptekin, Mehmet Elkatmış, Eyüp Sanay, Tevhid Karakaya, Ömer Özyılmaz, Nurettin Aktaş, Azmi Ateş, Mustafa Baş, Hüseyin Kansu, Remzi Çetin, Mustafa Ünaldı, Halil Ürün, Mehmet Ali Bulut, Ali Sezal, Sebahattin Yıldız, Musa Uzunkaya, Ergun Dağcıoğlu, Mali Ejder Arvas.

MUHALİFLER Ertuğrul Yalçınbayır, Abdullah Çalışkan, Ersönmez Yarbay, Faruk Ünsal, Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger.

3 Kasım’da İstanbul’dan seçilen Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Antalya’ya, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan Eskişehir’e, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Erzincan’a kaydırılırken, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen Gaziantep’den Mersin’e, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül Kocaeli’nden İzmir’e alındı.

ILICAK LİSTEYE GİREMEDİ Erdoğan, Nazlı Ilıcak ile birlikte FP’nin kapatılması nedeniyle siyasi yasak getirilen Bekir Sobacı’yı listeye koymadı. Erzurum’dan aday olan Fethullah Gülen’in dayısının oğlu Kazım Avcı da listeye giremedi. Erdoğan’ın hastaneye kaldırıldığında kilitli kaldığı makam aracının camının kırılmasında kullanılan balyozla objektiflere poz veren Fevzi Berdibek de liste dışı kaldı. Genelkurmay’a yönelik açıklamalarıyla adını duyuran Hüsrev Kutlu Adıyaman’dan birinci sıradan listeye girdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!