Gripli kuşlara toplu itlaf

Güncelleme Tarihi:

Gripli kuşlara toplu itlaf
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2013 09:19

Çin’de kuş gribinden ölenlerin sayısının 6’ya yükselmesinin ardından Şanghay’da etleri için satılan güvercinlerde virüs tespit edilen bir pazardaki tüm kümes hayvanları itlaf edildi.

Haberin Devamı

Çin’de ilk olarak geçtiğimiz Pazar günü ortaya çıkan ve kuş gribi olarak bilinen H7N9 virüsünden şu ana kadar çoğu ağır 14 kişi etkilendi. Pekin hükümetinin aldığı önlemler kapsamında ilk kez enfeksiyonlu kuşları itlaf yoluna gidildi.

Sağlık görevlileri virüsle temas eden herkesin kümes hayvanlarıyla teması sonucu hastalığı kaptığını, insanlar arasında geçiş olduğuna dair bir kanıt olmadığını belirtiyor. Bununla birlikte bilim insanları gribin kamu sağlığına bir tehdit oluşturup oluşturmadığını ve küresel bir salgına dönüşüp dönüşmeyeceğini yakından izliyor.

KUŞ GRİBİ HORTLADI TOPLU İTLAF BAŞLADI / FOTO GALERİ

Çin Tarım Bakanlığı’ndan dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada H7N9 virüsünün Şanghay’daki bir pazarda satılan canlı güvercinlerde tespit edildiği belirtildi. Huhuai pazarındaki kümes hayvanlarının itlafına dün gece başlanırken Çin resmi basınında bugün itlafın görüntüleri yayınlandı.

Haberin Devamı

Bölgenin polis kordonuna alınması dikkat çekti.

Uzmanlar Çinli yetkilileri sağlıklı görünen kuşları da test etmeleri konusunda uyarıyor zira H7N9’un bulaştığı tüm organizmalarda hastalık belirtileri görülmeyebiliyor. Dolayısıyla bir başka kuş gribi olan H5N1’e kıyasla H7N9’u fark etmek daha zor.

H5N1 2003 yılında Asya genelinde on binlerce kanatlı hayvanın ölümüne neden olmuş o tarihten sonra 360 kişi de hastalık nedeniyle hayatlarını kaybetmişti. Ölenlerin çoğunun enfeksiyonlu kuşlarla yakın temasta olduğu belirlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!