Grammy’li Türk tenor, Hollanda yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Grammy’li Türk tenor, Hollanda yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2008 13:44

MERSİN Devlet Opera ve Balesi’nin (MDOB) ‘Grammy’ ödüllü dünyaca ünlü tenoru 40 yaşındaki Bülent Bezdüz, aldığı davet üzerine Reis Opera Topluluğu ile Verdi’nin opera başyapıtı olan La Traviata Operası’nda Alfredo rolü için Hollanda’ya gitti.

Haberin Devamı

Bezdüz, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın yanı sıra, Deenhan, Rotterdam ve Manstricht kentlerinde sanatseverlerin karşısına çıkacak.
Hollanda’da rol aldığı her temsili kapalı gişe gerçekleşen Bezdüz, Avrupa ülkelerinde Türkiye’yi sanat alanında temsil etmenin kendine büyük keyif ve gurur verdiğini söyledi. Daha önce de ABD, Fransa, İskoçya ve İtalya’da temsillere katılan Bezdüz, bir Türk sanatçısı olarak Avrupalı sanatseverlerin karşısına çıkıp onları büyülemenin büyük keyfini yaşadığını belirterek, “Benim yurt dışına çıkışlarımı teşvik eden Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü sayın Rengim Gökmen’e çok teşekkür ederim. Onun büyük destekleri ve tebrikleri beni motive ediyor. Her gittiğim ülkede Türk operasının ve operacısının performansı ile geldiği noktayı sanatseverlere taşımanın mutluluğunu yaşıyorum. Özellikle temsil sonunda sanatseverlerin ayağa kalkarak dakikalarca alkışlayarak teşekkür etmesi, bir Türk sanatçısı için gurur vericidir. Ben de bu haklı gururu yaşıyorum” dedi.

Haberin Devamı

PAVAROTTİ’NİN TAHTINA ADAY
Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1992de MDOB’de solist sanatçı olarak göreve başlayan Bezdüz, 1997’de Avrupa Birliği Bursu ile Manchester’da, 1999’da Fransız Kültür Bakanlığı’nın bursuyla Marsilya C’nipal Sahne Sanatları Okulu’nda mastır yaptı. Amsterdam Cocertgebouw, Londra Senfoni Orkestrası gibi dünyanın en önemli orkestraları eşliğinde konserler verip, CD ve DVD kayıtları yapan Bezdüz’ün Şef Sir Colin Davis yönetimindeki 2001’de Londra Senfoni Orkestrası eşliğinde ‘Les Troyens’ ve 2006’da Verdi’nin ‘Falstaff operası’ kaydı ile olmak üzere 2 kez ‘En iyi opera kaydı’ kategorisinde Grammy ödülüne layık görüldü. Falstaff Operası kaydında, Bezdüz’ün yanı sıra Carlos Alvarez, Marina Domashenko, Ana Ibarra, Maria Jose Moreno ve Michele Pertusi gibi tanınmış opera sanatçıları da yer almıştı. Bezdüz, ABD’de yayınlanan The New York Sun Gazetesi’nin Pavarotti’nin ölümünden sonra tahtına aday 10 tenor arasında gösteriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!