Gözyaşlarıyla uğurlandılar

Güncelleme Tarihi:

Gözyaşlarıyla uğurlandılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ceyhan'da düşen THY'nin ‘Trakya’ adlı uçağının 2 pilot ve 4 kabin memuru, dün İstanbul'da yakınları, pilotlar ve kabin memurlarının gözyaşı seli arasında toprağa verildi.

Geçen hafta Türkiye'yi yasa boğan korkunç kazada hayatını kaybeden mürettebatın yakınları, dün saat 06.00'da İstanbul'dan Adana'ya giderek cenazeleri teslim aldılar. Türk Bayrakları'na sarılı THY şehitlerinin cenazeleri, düşen uçağın eşi olan Boeing 737-400 modeli 'Gelibolu' uçağıyla, saat 10.30'da İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirildi.

ARAMIZDA OLACAKLAR

Geçtiğimiz çarşamba günü, hacıları almak için Adana'dan havalandıktan sonra düşen uçakta can veren Kaptan Pilot Kıvılcım Tuncer, Pilot Orhan Sami Bezcioğlu, kabin amiri Hatice Mısırlıoğlu, kabin memurları Deniz Deşen, Gönül Topal ve Nida Güner için ilk tören, THY flamaları yarıya indirilen THY Genel Yönetim Merkezi önünde yapıldı. Pilotlar ve hostesler, şehit olan arkadaşlarının tabutları başında son görevlerini yerine getirirken, hıçkırıklara boğuldular.

Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Hasan Basri Aktan, kazadan bütün Türk Milleti'nin derin üzüntü duyduğunu belirterek, ‘‘Son olmasını dilediğimiz bu tür kazaların tekrarlanmaması için de elden gelen her şey yapılacaktır’’ dedi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kozlu, kazada yaşamını yitiren 2 pilot ve 4 kabin görevlisinin hizmetlerinin unutulmayacağını belirterek, ‘‘Onlar güleryüzleriyle hep aramızda olacaklar’’ dedi. THY Genel Müdürü Yusuf Bolayırlı da, şehitlerin THY'nin tarihinde şerefli yerlerini aldıklarını söyledi. Pilotlar adına konuşan Kaptan Bedrettin Ayık ise ‘‘Yüce bir uçuşa gittiler. Onları Tanrı katına gönderdik’’ diye konuştu.

MELİSA AĞLATTI

Babası Kaptan Pilot Kıvılcım Tuncer'in tabutuna karanfil bırakan küçük Melisa Tuncer, ‘‘Sevgili Boncuk, beni merak etme. Benimle iftihar edeceksin’’ diye seslenince, tören alanında herkes gözyaşlarına boğuldu. Törende ilk konuşmayı yapan Melisa Tuncer, babasına yazdığı şiiri okudu ve ‘‘Babacığın biliyorum şimdi bana bir yerlerden bakıyorsun. Bak annemle sana söz verdiğimiz gibi ağlamıyoruz. İlerde çok başarılı olacağım’’ dedi. Kaptan Pilot Tuncer'in tabutuna, kızı Melisa'nın yaptığı bir uçak resmi iliştirildi. Eşinin ölümünün ardından metin olmaya çalışan Mine Tuncer de, bir daha böyle bir kaza olmaması için dua ettiğini söyledi.

Nida Güner'in babası Erol Güner de, kızının tabutu başındaki fotoğrafına bakarak, ‘‘Nereye gidersen git seni bulacağım. Yerin dibinde de olsan, gökyüzünde de olsan seni bulacağım. Çünkü yakında yanına geleceğim. Yanına gelip seni tekrar koklayacağım’’ deyince, çevrede bulununlar gözyaşları döktü.

ARKADAŞLARDAN TESELLİ

Pilot Orhan Bezcioğlu'nun eşi Koncay, kızları Oya ve Hülya, Hatice Mısırlıoğlu'nun babası Hayri, annesi Semiha, kardeşleri Betül ve Murat, Nida Güner'in annesi Sevgi, kardeşi Erhan Mısırlıoğlu ile nişanlısı Yücel Kamil Köksu, Deniz Deşen'in annesi Feral, manevi babası Orhan Özçelik ve kardeşi Tuğçay, Gönül Topal'ın babası Abdullah ve Şahsine Topal ile nişanlısı Arif Kuzu'yu, THY çalışanları tarafından teskin etmeye çalıştılar.

Cenazeler, THY binası önünde eller üstüne alınarak araçlarına konuldu. Daha sonra öğleyin Ataköy Camii'nde tören yapıldı. THY şehitleri burada kılınan cenaze namazından sonra Edirnekapı Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!