Gözyaşlarına boğuldular

Güncelleme Tarihi:

Gözyaşlarına boğuldular
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 00:00

Müge Anlı ve Pakize Suda, şehit annelerini dinlerken gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı


Bu sabah Kanal D'de yayınlanan" Dobra Dobra" Müge Anlı ve Pakize Suda, şehit annelerini dinlerken gözyaşlarını tutamadı. Dobra Dobra’nın bu sabahki konukları Semiha Yankı, Mustafa Yıldızdoğan ve Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Temsilcileri Şehit Anneleri Pakize Alp Akbaba ve Saime Aydın’dı.
Hakkari Dağlarca köyünde teröristlerce şehit edilen 12 askerin yaşattığı derin acıyı paylaşmak üzere yayına katılan  İstanbul Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba, 1993 yılında Van Başkale’de oğlu Namık Ayhan Akbaba’yı, Saime Aydın 1992 yılında Şırnak’ta oğlu Ramazan Aydın’ı şehit verdi.
Televizyondan öğrendim
Pakize Alp Akbaba “oğlum nişanlıydı, şehit olmasaydı 12 yaşında torunum olacaktı, bu acı hiçbir acıya benzemez. Dernek olarak yardımlaşmayı ve bir arada olmayı amaçladık. Şehit anaları muhtaç değildir. Çocuklarımızı şehit verdik bundan daha büyük zenginlik olmaz” dedi. Oğlunun şehit olduğu haberini televizyondan öğrendiğini anlatan acılı anne Saime Aydın “biz çocuklarımızı para için vermedik vatanın bölünmezliği için verdik. Biz adaletsizliğe haksızlığa karşıyız” dedi.
Yine de “Vatan Sağolsun” diyen Şehit annesi Saime Aydın “6 yaşındaki kızım televizyon başından kalkıp “ağabeyimin orada bir şey olmuş” deyince bir sonraki haberi bekledik ve şehit isimleri yazılmaya başladı, oğlumun ismi Ramazan Aydın yazdı ve yığılıp kaldım. Aynı alayda iki Ramazan Aydın vardı. Akrabamız belki senin oğlun değil deyince “hayır o benim oğlum çünkü içim yandı” dedim, zaten benim içimde tüm gece bir sıkıntı vardı” dedi.
Üç ay şehit haberini bekledim
Pakize Akbaba, 3 ay öncesinde gördüğü bir rüyayı oğlunun şehit olacağına yorduğunu ve 3 ay bu haberi beklediğini söyledi. Son görüşmelerinde sabaha kadar dizinde uyuttuğu oğlu Ayhan “anne seni o kadar özlüyorum ki canım annem hakkını bana helal et” dedi ve son öpüşüm oldu diyen anne, şehit olduğu gün haber gelmeden yüreğine bir acının oturduğunu belirtti.  
 
 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!