Gözyaşı ve Kâbe örtüsüyle uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Gözyaşı ve Kâbe örtüsüyle uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2011 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün hayatını kaybeden 82 yaşındaki annesi Tenzile Erdoğan, Fatih Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Tenzile Erdoğan’ın tabutuna, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz’in gönderdiği siyah renkli, saf ipekten Kâbe örtüsü serildi. Annesi için helallik istendiği sırada gözyaşlarına hâkim olamayan Başbakan Tayyip Erdoğan, uzatılan beyaz bir mendille gözyaşlarını sildi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN GÖZYAŞLARI / WEB TV 

TENZİLE ERDOĞAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR / FOTO GALERİ

BAŞBAKAN ERDOĞAN ANNESİNİN TABUTUNA OMUZ VERDİ / WEB TV

İŞTE BAŞBAKAN'IN GÖZYAŞLARINI TUTAMADIĞI O ANLAR / Foto Galeri

Trafiğe kapandı
/images/100/0x0/55ea716bf018fbb8f8804360


Erdoğan Ailesi’ni taşıyan makam otomobilleriyle Tenzile Erdoğan’ın tabutunu taşıyan cenaze aracı saat 11.30’da Kısıklı’daki evden ayrıldı.

Başbakan Erdoğan annesini taşıyan cenaze aracına kardeşi Mustafa Erdoğan’la birlikte bindi. Konvoyun geçiş güzergâhı trafiğe kapatıldı. Boğaziçi Köprüsü’nü kullanarak Avrupa Yakası’na geçen konvoy saat 12.00’de Fatih Camisi’ne ulaştı. Emine Erdoğan’ı taşıyan makam otomobili cenaze aracının hemen arkasında yer aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Mustafa Erdoğan annelerinin tabutunu cenaze arabasından kendileri indirdi. Başbakan Erdoğan ile birlikte oğlu Bilal Erdoğan, damadı Berat Albayrak, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık da tabutu omuzladı. Tenzile Erdoğan’ın tabutunun üzerine, Fetih Suresi’nin 2’nci ayeti, Allah, Muhammed ve Besmele yazılı Kâbe örtüsünün bir parçası örtüldü.

Gözyaşı ve Kâbe örtüsüyle uğurladı
Camide 4 bölüm

CUMHURBAŞKANI GÜL FATİH CAMİİ'NDE / WEB TV

BAŞBAKAN ERDOĞAN CENAZE ARACINDA / WEB TV

Cenaze namazı öncesinde aralarında Bilal Erdoğan, Berat ve Serhat Albayrak’ın da bulunduğu aile fertleri tabutun başında bekledi. Cenaze töreni için Fatih Camisi’nin avlusu 4 ayrı bölüme ayrıldı. İlk bölümde aile üyeleri ve protokol üyelerine, ikinci bölüm bakanlar ve milletvekillerine, üçüncü ve dördüncü bölüm ise bürokratlar ve vatandaşlara ayrıldı. Namaz başlamadan önce iki bölüm birleştirildi.

Mekke’nin fethini müjdeleyen ayet

KÂBE’nin her yıl yenilenen saf ipekten örtüsü parçalara bölünüp İslam ülkelerine gönderiliyor. Kâbe örtüsünde Kuran’dan sureler yer alıyor. Tenzile Erdoğan’ın tabutuna örtülen parçada, Allah, Muhammed ve besmele ile Mekke’nin fethini müjdeleyen Fetih Suresi’nin ikinci ayeti yer alıyordu. Fetih Suresi’nin ikinci ayetinin meali şöyle: “Ki Allah, geçmiş ve gelecek günahlarını bağışlasın, sana olan nimetini tamamlasın ve seni doğru yola iletsin.”

CENAZEYE TSK'DAN BİR HEYET KATILDI / WEB TV

BAŞBAKAN ANNESİNİN MEZARINA TOPRAK ATTI / WEBTV

ERDOĞAN ANNESİNE BU ŞİİRİ OKUMUŞTU / WEB TV

BAŞBAKAN ERDOĞAN VE ANNESİNİN FOTOĞRAFLARI

HASTANEYE ZİYARETÇİ YAĞDI, BAŞBAKAN CUMA NAMAZI KILDI

FATİH CAMİSİ'NDE HAZIRLIK / FOTO GALERİ

ERDOĞAN ANNESİNİ ANNELER GÜNÜ'NDE BÖYLE ZİYARET ETMİŞTİ / WEB TV

FATİH CAMİİ'NDE HAZIRLIK / WEB TV 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!