Gözümü verin

Güncelleme Tarihi:

Gözümü verin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2013 00:00

Antalya’daki Gezi Parkı protestosunda polisin yakın mesafeden ateşlediği biber gazı kapsülünün isabet etmesi sonucu sağ gözünü kaybeden 18 yaşındaki Vedat Oğuz, “Gözümü geri verin” dedi.

Haberin Devamı

Antalya’da 1 Haziran Cumartesi gecesi yapılan eylemde 200 kişilik grup, AK Parti binasının bulunduğu Gazi Bulvarı’nda polise molotofkokteyli ve taş attı. Polis de tazyikli su ve gaz bombasıyla karşılık verdi. Bu sırada polis tarafından atılan biber gazı kapsülü gözüne isabet eden Vedat Oğuz, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yapılan müdahaleye rağmen Oğuz’un sağ gözü görme yetisini kaybetti. Hastaneden taburcu olduktan sonra Kepez ilçesindeki evinde ilk kez konuşan Vedat Oğuz, sorumluların bulunmasını istedi, şunları anlattı:

5 METREDEN ATEŞLEDİ

“Olay gecesi polisin müdahalesi çok sertti. Ortalık bir anda karıştı. 5-6 metreden ateşlenen gaz bombası kapsülü yüzüme denk geldi. Yere yığılmışım. Gözümü hastanede açtım. Sorumlular bulunmazsa bir daha devlete, güvenlik güçlerine, hükümete veya adalete hiçbir zaman inanmam. Onların olduğu ortamdan her zaman uzaklaşırım. Yakınlarına bile gitmem. Gözümün geri gelmesini istiyorum. Gözümü nasıl aldılarsa geri versinler.”

Haberin Devamı

HEDEF GÖZETEREK

Baba Abdülkerim Oğuz da oğlunun gözünü kaybetmesine neden olanların cezalandırılmasını isterken, ağabey Azat Oğuz kardeşinin psikolojisinin altüst olduğunu söyledi. Olay yerinde bulunan İsmail G. ise şunları söyledi: “Polis hedef gözeterek 5-6 metreden Vedat Oğuz’un yüzüne biber gazı fişeği attı. Arkadaşımız yüzüne biber gazı kapsülünü yedikten sonra tişörtünü çıkarıp yüzüne koydu. Biraz daha ileri gittikten sonra yere düştü. Polisten dolayı arkadaşları olay yerinden uzaklaştı. Buradaki birkaç esnaf Vedat’a müdahale edip ambulans çağırdı. Bizler de arkadaşımızı bu hale getirenlerden adalet önünde hesap soracağız. Bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağız.”
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!