Gözler yine AYM’ye çevrildi

Güncelleme Tarihi:

Gözler yine AYM’ye çevrildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2014 16:01

ERGENEKON davasında 5 yıldır tutuklu bulanan kanser hastası Fatih Hilmioğlu’nun avukatları, müvekkilinin sağlık durumunun aciliyeti nedeniyle yeniden tahliye talebiyle ikinci kez Anayasa Mahkemesine başvurdu. Yeni başvuruda, daha önceki başvuruda yer verilmeyen iki rapor daha sunuldu. Anayasa Mahkemesi, kısa bir süre önce Hilmioğlu’nun tam teşekküllü bir devlet hastanesinden muayene edilerek son sağlık durumunu gösteren bir rapor alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına karar vermişti.

Haberin Devamı

Eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu, hakkında verilen tutukluluk ve tutukluluğa devam kararıyla “yaşam hakkının”, uzun tutukluluk nedeniyle de “Kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının” ihlal edildiği gerekçesiyle bireysel başvuru yoluyla Anayasa Mahkemesine başvurmuştu. Hilmioğlu’nun, “tedbiren tahliye talebini” inceleyen mahkeme, dosyada Hilmioğlu’nun son sağlık durumunu gösteren bir rapor alınmasına karar vermişti. AYM, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazarak, Hilmioğlu’nun “son sağlık durumunu gösteren bir rapor” alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazmıştı.

AYM’YE YENİ BAŞVURU

Yeni raporun beklenilmesinin tahliye sürecinin uzamasına neden olabileceğini düşünen Hilmioğlu’nun avukatları ilk başvuruda yer verilmeyen Aralık ve Ocak aylarına ait iki raporla birlikte Anayasa Mahkemesine yeniden başvurdu. Hilmioğlu’nun sağlık durumuna dikkat çekilen başvuruda, tekrar “tedbiren tahliye” talebinde bulunuldu. Mahkeme, sunulan raporları yeterli görmesi halinde, daha önce verdiği ara kararında dönmesi mümkün olabilecek. Ancak, AYM avukatların sunduğu raporların yeterli olmadığına kanaat getirmesi durumunda, daha önce verdiği ara kararında ısrar ederek, “Hilmioğlu’nun son sağlık durumunu gösteren” raporun beklenmesine de karar verebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!