Gözler ÖSYM'de! EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanır?

Güncelleme Tarihi:

Gözler ÖSYMde EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2020 21:43

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları için geri sayım devam ediyor. 23 Aralık'ta ÖSYM tarafından alınan tercihlerin ardından, kamu kurumlarına yerleşmeyi bekleyen adayların gözü yapılacak açıklamaya çevrildi. EKPSS tercih sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinde duyurular sayfası bölümünden yapılan açıklama sonrası ilan edilecek. Peki, EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

Kura usulü ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına yerleştirme yapmak için tercihlerini yapan adaylar Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS)  tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını bekliyor. Aralık ayında alınan 2019/1 EKPSS tercihleri için on binlerce memur adayı beklentilerini son günlerde arttı. İşte, EKPSS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihle ilgili ayrıntılar.

TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacak. Yerleştirme işlemleri, EKPSS sonuçları ve kura usulü ile olacak.

Başvuru sonuçları ve kura çekiminin ne zaman yapılacağı henüz belli olmadı. Konuya dair ayrıntılar belli oldukça haberimizde yer vereceğiz.

KURA İLE YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI

İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyinde kuraya başvuran adaylar arasından kura çekimi ile yerleştirme
yapılırken;

Haberin Devamı

Kadrolar için aranan öğrenim düzeyi, cinsiyet vb. nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek, bunlardan herhangi birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

657 sayılı Kanunun 36 nci maddesine göre 11 inci dereceli kadrolar için ilkokul mezunları kura ile yerleştirme tercihinde bulunamayacak, tercihte bulunsalar dahi bu tercihleri dikkate alınmayacaktır.

657 sayılı Kanunun 41 inci maddesine göre öncelik eğitim durumu itibariyle ilköğretim/ortaokul mezunlarına verilecektir. İlköğretim/ortaokul mezunu adaylardan kura ile çekilen aday, boş kadro bulunan tercihleri arasından en üst sıradakine yerleştirilecektir. Tercihleri arasında boş kadro bulunmayan aday yerleştirilemeyecektir. Kurada çekilen aday, işlemi gerçekleştirildikten sonra kura listesinden çıkarılacak ve kuraya kalan adaylar ile devam edilecektir. Kura işlemi tercih edilen tüm kadrolara yerleştirme yapılıncaya kadar devam edecektir. İlköğretim/ortaokul mezunlarının kura ile yerleştirme işlemi sonrasında boş kalan kadrolara ilkokul mezunları aynı şekilde kura ile yerleştirilecektir.

Kura, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 41 inci maddesine göre Devlet memuru olabilmek için aranan asgari eğitim şartını haiz eğitim veren kurumlardan mezun olan engellilerden kamu kurum ve kuruluşlarına tercihlerine göre yerleştirileceklerin tespiti amacıyla noter huzurunda yapılacaktır. Kura
çekimini, kura için başvuruda bulunan adaylar da izleyebileceklerdir.

Haberin Devamı

2016 veya 2018-Kura ile yerleştirme için ÖSYM sistemine başvuru yapmayan adaylar Tablo-1’den tercih yapamazlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!