Gözler HSYK'da

Güncelleme Tarihi:

Gözler HSYKda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 23:42

ANTALYA Cumhuriyet Başsavcıvekili Cevdet Kayafoğlu’nun Twitter hesabından Anayasa referandumuyla ilgili “Vereceğiniz oy, aynı zamanda PKK’ya destek oyudur. Haberim yoktu demeyin” paylaşımı büyük tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Başsavcıvekili Kayafoğlu hakkında tasarruf yetkisi olmadığı bildirilirken, gözler Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) çevrildi.

GEREKLİ BULUNURSA
HSYK, medyada hâkimlerle ilgili çıkan haberleri izliyor ve resen soruşturma da açabiliyor. Ancak dün itibarıyla HSYK’dan bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı. HSYK kaynakları, basına yansıyan bu olayla ilgili önümüzdeki hafta başında bir inceleme yapılacağını, sonucuna göre gerekli bulunursa soruşturma açılabileceğini bildirdiler.

YSK’NIN YETKİSİ YOK
YSK’nın CHP temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, “YSK’nın yetkisi il ve ilçe seçim kurulları ile YSK merkezinde çalışan memurlar ve zabıt katipleriyle sınırlıdır. Cumhuriyet Başsavcı ve başsavcı vekilleri doğrudan HSYK’ya bağlıdır. Bu olayla ilgili YSK’nın tasarruf yetkisi yoktur” dedi. YSK Başkanı Sadi Güven’in tasarrufuyla Malatya İl Seçim Müdürü Gürsel Dursun, Facebook sayfasında “Kılıçdaroğlu’nun başı için evet” mesajı üzerine resen açılan idari soruşturma kapsamında açığa alınmıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!