Gözler Genelkurmay'da

Güncelleme Tarihi:

Gözler Genelkurmayda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2003 15:24

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, akredite gazetelerin Ankara temsilcileriyle biraraya geldi. Özkök'ün, geçen hafta ortaya atılan "genç subaylar rahatsız" yönündeki haberlere açıklık getirmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Omurtak Salonu'ndaki toplantıya, Orgeneral Özkök'ün yanı sıra Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Arslan Güner katılıyor.
  Â
Toplantıda 14 gazetenin Ankara temsilcileri yer aldı. 


Genelkurmay'daki toplantının ana konusu, "Genç subayların AKP hükümetinden tedirginlik" iddiaları ve yorumları. Orgeneral Özkök’ün bu iddiaları "yalanlama"sı bekleniyor.

DÜĞÜM ÇÖZÜLÜYOR

Cumhuriyet Gazetesi'nin cuma günkü manşetinin ardından Ankara gündeminin ilk sırasına yerleşen ‘‘Genç subaylar AKP hükümetinden tedirgin’’ haberleri ile ilgili düğüm, bugün çözülüyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök cuma gününden bu yana 72 saattir sürdürdüğü sessizliğini bozuyor. Özkök'ün basın toplantısı, ortaya atılan iddiaları, yapılar yorumları da ‘‘yalanlama ya da düzeltme’’ niteliği taşıyacak.

Sadece ‘‘akredite’’ gazetelerin Ankara temsilcilerinin davet edildiği basın toplantısı ile noktalanan sürecin ilk perdesi, cuma günü Cumhuriyet'te yayınlanan ‘‘Genç subaylar tedirgin’’ haberi ile açıldı.

Haberin Devamı

Haberde Genelkurmay Başkanı Org. Özkök'ün Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmede, ‘‘Komuta kademesine sürekli tedirginlikler iletiliyor. Özellikle genç subaylarımız durumu endişe ile izliyor’’ uyarısını yaptığı öne sürüldü. Haberde Özkök'ün, ordunun AB karşıtı gibi gösterilerek yıpratılmaya çalışıldığı, bazı AKP'lilerin de bunları cesaretlendiği uyarısını da Erdoğan'a ilettiği de yer aldı.

AÇIKLAMA YERİNE TOPLANTI

Cuma gündemine yerleşen bu iddialar, gerek basın, gerekse televizyonlarda geniş yankı buldu. Ordu ile hükümet arasında gerginlik olduğu yorumları seslendirilirken, komutanların hükümetin bazı uygulamalarından duyulan hoşnutsuzluğu daha güçlü vurgularla ifade edilmesini istediği fısıltıları da kulislere yansıdı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Aytaç Yalman, Jandarma Genel Komutanı Org. Şener Eruygur, 1. Ordu Komutanı Org. Çetin Doğan, Ege Ordu Komutanı Org. Hurşit Tolon, MGK Genel Sekreteri Org. Tuncer Kılınç'ın ‘genç subayların tedirginliğini’ Org. Özkök'e ilettiği dile getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı cuma günü gündeme damgasını vuran bu tartışmalarla ilgili, önce bir açıklama yapmayı tercih etmedi. Ancak haber ve yorumların derinleşerek sürmesi üzerine, Orgeneral Özkök yazılı bir açıklama yapmak yerine, basınla yüzyüze bir toplantı düzenlemeyi yeğledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!