Alparslan Kuytul için tutuklama istendi

Güncelleme Tarihi:

Alparslan Kuytul için tutuklama istendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2018 15:04

Adana'da "suç örgütü kurmak" suçlamasıyla gözaltına alınan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul ile birlikte 28 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin yaklaşık 4 saat boyunca savcılıkta ifadeleri alındı. Savcı ifadeyi aldıktan sonra aralarında Kuytul'un da bulunduğu 25 kişiyi tutuklanmaları talebiyle, 3 kişiyi de adli kontrol şartıyla nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mahkeme halen devam ediyor.

Haberin Devamı

ADANA Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, "vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü" iddiasıyla Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yönetici ile sorumlularının aralarında yer aldığı 28 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 30 Ocak'ta Adana, Niğde ve Elazığ'da 33 adrese eşzamanlı operasyon düzenlenmiş, ilk etapta kurucu başkan Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 21 vakıf yöneticisi ve sorumluları gözaltına alınmıştı.

Daha sonra devam eden operasyonlarda 7 kişi daha gözaltına alınmıştı. 28 şüpheli günlerce emniyette sorgulandıktan sonra bugün adliyeye sevk edildi. Adliyeye ilk önce Kuytul alındı. Şüphelilerin savcılıkça ifadelerinin alınmasına başlandı.

Haberin Devamı

ÇEVRE İLLERDEN TAKVİYE POLİS GELDİ

Çevre illerden gelen takviye çevik kuvvet polisleri adliye civarında kuş uçurtmadı. Adliyeye çıkan sokaklar ve İnönü Parkı'nın etrafı polis bariyerleri ile kapatıldı. Ayrıca yol kenarlarında TOMA araçları hazır bekletildi.

TUTUKLAMA İSTENDİ

Zanlıların yaklaşık 4 saat boyunca savcılıkta ifadeleri alındı. Savcı ifadeyi aldıktan sonra aralarında Kuytul'un da bulunduğu 25 kişiyi tutuklanmaları talebiyle, 3 kişiyi de adli kontrol şartıyla nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mahkeme halen devam ediyor.

Alparslan Kuytul için tutuklama istendi

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!