Göstericilerden gazetecilere tepki

Güncelleme Tarihi:

Göstericilerden gazetecilere tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2014 06:28

Burakcan Karamanoğlu'nun cenaze töreni sırasında Piyale Paşa Caddesi üzerinde yürümek isteyen grubun önünü polisler kesti. Grup daha sonra yaya geçidi üzerinde çekim yapan gazetecilere taş attı. Daha sonra bir gösterici çekim yapan gazeteciye yumruklarla saldırdı. Olay büyümeden polis müdahale ederek ortalığı yatıştırdı.

Haberin Devamı

Burakcan Karamanoğlu için Fatih Sultan Mehmet Konak Camisi’nde kılınan namazın ardından cenaze Piyale Paşa Camii’ne götürüldü.

Burada ikinci bir cenaze namazı kılındı. Cenaze töreninde kalabalık nedeniyle zaman zaman gerginlikler yaşandı. Cami avlusunda ise geçtiğimiz günlerde cezaevinden serbest bırakılan Sedat Peker’in gönderdiği çelenk dikkat çekti.

Cenaze töreni sırasında çevredeki kalabalık dikkat çekerken, “Şehidim hakkını helal et”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atıldı.

GAZETECİLERE TAŞLI VE YUMRUKLU SALDIRI

Bu sırada Piyale Paşa Caddesi üzerinde yürümek isteyen grubun önünü polisler kesti. Grup daha sonra yaya geçidi üzerinde çekim yapan gazetecilere taş attı. Daha sonra bir gösterici çekim yapan gazeteciye yumruklarla saldırdı. Olay büyümeden polis müdahale ederek ortalığı yatıştırdı.

Haberin Devamı

Daha sonra bir din görevlisi elindeki megafonla “Şehidimizi uğurladık. Taşkınlık yapmayalım. Bu şehidimize saygısızlık olur” dedi. Polis daha sonra gurubu sokak aralarına doğru sürdü. Göstericiler arasında silahlı çatışmalar sırasında elinden vurulan bir gösterici dikkat çekti. İsmini vermek istemeyen gösterici “Gece elektrikler gidince arkadaşlarla oturuyorduk. Sonra silah seslerini duyunca sokağa çıktım. Elimden vuruldum. Sonra hastaneye kaldırıldım” dedi.

Haberin Devamı

SEÇİM OTOBÜSÜNE TAŞ

Yolun trafiğe kapandığı sırada park halinde bekleyen CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'e ait bir seçim otobüsünü gören gruptakiler otobüsü taş yağmuruna tuttu. Polis ekiplerinin araya girmesiyle grup üyeleri dağıldı. Olayda camları kırılan seçim otobüsünün şoförü “ Otobüs park halindeydi. İçinde kimse yoktu." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!