Göster bakalım mucizeni

Güncelleme Tarihi:

Göster bakalım mucizeni
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 00:00

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde cezaevine dönmeden önce polis şefleriyle konuşan Mehmet Ali Ağca, "Hadi, göster mucizeni!" diyen şeflere "Gereksiz. Benim mucizelerimi gören görüyor. Siz görmeseniz de olur" yanıtını verdi.

Yargıtay'ın tahliye kararını bozmasının ardından Kartal'da, saklandığı evde yakalanarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen Mehmet Ali Ağca, yaklaşık 1 saat boyunca İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün tecrübeli polis şefleriyle sohbet etti.

Sohbet esnasında Ağca'ya yönelik bazı analizler de yapan polis şefleri, ünlü teröristin, emniyete getirildiğinde korku ve panik içinde olduğunu, kendisini bekleyen gazetecilerin yoğunluğundan ürktüğünü, özellikle sağ örgütlerin incelendiği Tim Amirliği'ne getirildiğinde ellerinin titrediğini söylediler.

Polis şeflerine, gazetecilerin yarattığı kalabalıktan korktuğunu itiraf ederek, "Yıllardır ilk defa bu kadar kalabalık insanı bir arada görüyorum" diyen Ağca, sigara ikramını reddedip çay içti. "Bana gazetecileri getirin. Onlarla konuşmak istiyorum" diyen Ağca, "Onlara anlatacaklarım vardı. Dünyanın bilmesi gereken şeyler var" diye konuştu.

Sohbet sırasında sık sık 'Mesih' olduğunu yineleyen Ağca'ya hitaben polis şefleri, "Eğer Mesih isen bize bir mucizeni göster!" dedi. Bunun üzerine bir süre düşünen ve gözlerini tavana dikerek arkasına doğru yaslanan Ağca, "Gereksiz... Benim mucizelerimi gören görüyor. Siz görmeseniz de olur" demekle yetindi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!