Görüşmek MİT'in görevi

Güncelleme Tarihi:

Görüşmek MİTin görevi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2012 00:00

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Terörle mücadele ve Oslo görüşmeleri tartışmalarına değinen Arınç, şöyle konuştu: “Oslo tartışmaları, gündemi değiştirmek için kullanılan bir manivela. Öncelikle Oslo ile ilgili tartışmalara CHP kurumsal olarak nasıl bakıyor, bunun netleşmesi lazım, çünkü Genel Başkanlarının, pek çok milletvekillerinin de Parti Meclisi üyelerinin de Haluk Koç’un dile getirdiği konulara soğuk baktıklarını görüyoruz. Geçmişte yaşanmış olay, devletin istihbarat birimlerinden birkaç kişinin bu örgütü temsil eden birkaç kişiyle bazı konuları konuşmuş olmasıdır. Bir ülkede istihbarat örgütü varsa onun görevi bunu yapmaktır. Yapmazsa sorumlu olur. Sanıyorum ki Haluk Koç’un ortaya attığı bu konu kimse tarafından sahiplenilmedi ve AK Parti aleyhine kullanılabilecek materyal haline gelmedi. İster MİT olsun ister devlete bağlı herhangi bir istihbarat servisi olsun görevi, bu tür örgütlerle mücadele etmenin yöntemini karşılayabilmektir.”
Arınç, terör örgütü liderlerinin “Oslovari” görüşmelerin yeniden başlaması için hazır olduklarını açıkladıklarının belirtilmesi üzerine, o kişinin kim olduğunu sordu ve Zübeyir Aydar yanıtını aldı. Bu konudaki görüşü sorulan Arınç, “O veya bir başkası kanun nezdinde, Türkiye nezdinde bu sıfatları hak etmiyor. Onlarla mı görüşülür, başkalarıyla mı görüşülür, onları, görevi bu iş olan örgütlere bırakmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Tezkere Meclis’e gönderildi

Bülent Arınç “Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Irak’ın, PKK teröristlerinin  yuvalandıkları kuzey bölgesiyle mücavir alanlara gönderilmesine ilişkin, TBMM  tarafından verilen izin süresinin, 17 Ekim 2012 tarihinden itibaren 1 yıl daha  uzatılmasına ilişkin tezkere, Bakanlar Kurulunca imzalanıp TBMM’ye gönderildi”  dedi. Arınç, bir soru üzerine Balyoz davasının hükümet ile alakalı olmadığını belirterek, konunun gündem maddesi olarak da görüşülmediğini söyledi.             

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!