Gorbaçov: ABD'nin de perestroykaya ihtiyacı var

Güncelleme Tarihi:

Gorbaçov: ABDnin de perestroykaya ihtiyacı var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2005 17:01

Sovyetler Birliği'nde Komünist Parti Genel Sekreteri olarak göreve başladıktan sonra perestroyka (yeniden yapılanma) ve glasnot (açıklık) politikalarını uygulayan Mihail Gorbaçov, “ABD'nin de kendi perestroykasını yapması gerektiğini” söyledi.

Haberin Devamı

Gorbaçov, bugün Londra'da “Liderler Londra Zirvesinde” başlıklı 2 günlük bir konferansın açılışında yaptığı konuşmada, “bu fikri geçen yıl bir grup Amerikalıya söylediğini, onların da kendisini onayladığını” belirtti.
Dünyadaki birçok sorunun küresel düzeyde liderlik eksikliğinden kaynaklandığını belirten Gorbaçov, “Dünyanın yeni bir vizyona ve yeni politikalara ihtiyacı var. Farklı bir dünyanın mümkün olduğunu söyleyen hareketleri destekliyorum” dedi.


Demokrasi ve hoşgörünün hayati ilkeler olduğunu belirten Gorbaçov, ”Dünya diktatörlük ve hegemonyayı kabul etmeyecektir. Diyaloğa ihtiyacımız var” dedi.

Gorbaçov, dini fikirler açıklayan liderlerle ilgili bir soru üzerine, “Herkes dindar olmakta özgürdür ve buna liderler de dahildir. Ama bir lider, asla diğer dinlere ve diğer dinlerin inananlarına saygısızlık etmemelidir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!