Google'ın karı hayal kırıklığı yarattı

Güncelleme Tarihi:

Googleın karı hayal kırıklığı yarattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 15:37

Dünyanın en büyük arama motoru Google'ın karı yatırımcıları tatmin etmedi. Şirketin karı üç aylık dönemde önceki döneme göre yüzde 28 artarak 925 milyon dolara çıkmasına rağmen, artış oranı beklentilerin altında kaldı. Google, 2006 ikinci çeyrekte 721.1 milyon dolar kar açıklamıştı.

Haberin Devamı

Yatırımcıların hayal kırıklığı, şirketin karının 2007 ilk çeyreğe göre düşmesinden kaynaklandı. Google 2007 yılının ilk üç aylık döneminde 1 milyar dolarlık rekor bir kar rakamına ulaşmıştı. Öte yandan Google hisseleri açıklanan verilerin ardından sert bir düşüş kaydetti. Artan maliyetlerle birlikte kar rakamının beklentilerin altında kalması hisselerde hızlı bir düşüşe neden oldu.

Google'daki büyüme ağırlıklı olarak ABD dışındaki faaliyetlerden kaynaklanıyor. Şirketin kendi ülkesi haricindeki satışları, toplam satışların yüzde 48'ine ulaşmış durumda. Dünya devi Google'ın satışları ilk çeyrekte yüzde 58 artışla 3.87 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam ilk çeyreğe göre de yüzde 6'lık bir artışı temsil ediyor.

Yatırımcılar Google'ın performansını fazla beğenmezken, şirketin CEO'su Eric Schmidt durumdan memnun. Schmidt, "performansımız, ana işimiz olan arama motoru ve reklam konusundaki gücümüzü ortaya koyuyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!