Google'dan bedava e-posta

Güncelleme Tarihi:

Googledan bedava e-posta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2004 11:09

Dünyanın en popüler arama motoru Google, Yahoo ve Microsoft gibi rakiplerinin güçlü olduğu e-posta alanına da girme kararı aldı. Firma, kullanıcılara bedava Web tabanlı e-posta servisi vermeye başlayacak.

Haberin Devamı

Google kurucularından Larry Page’in verdiği bilgiye göre, ‘Gmail’ adı verilen posta servisine abone olanlara 500 bin e-posta sayfası depolamaya yetecek kadar yani yaklaşık 1 gigabyte’lık ücretsiz alan verilecek. Bu bazı popüler e-posta servisinin sunduğundan yaklaşık yüz kat daha fazla

 

BÜTÜNLEŞİK ARAMA ÖZELLİĞİ

 

Gmail’le sunulan özellikler arasında insanlara gönderdikleri ya da aldıkları tüm e-postaları arama imkanı sağlayan bütünleşik arama özelliği de var. Kullanıcılar, e-postalarını sınıflandırmak ya da kayıp dosyalarını bulmak için anahtar kelimeler kullanabilecek.

 

Haberin Devamı

Ancak Google, yeni servisin maddi giderlerini karşılamak için e-postalara konu başlığına göre çeşitli reklam linkleri yerleştirecek. Örneğin herhangi bir konserle ilgili e-posta’da bilet reklamı linki bulunabilecek.

 

Halen dar bir çevrede yürütülen posta servisi birkaç hafta içinde tüm bilgisayar kullanıcılarına kapılarını açacak.

 

E-posta pazarının ağır topları Yahoo ve Microsoft arama motoru alanında gerisinde kaldıkları rakiplerinin e-posta pastasına dahil olma girişimi hakkında yorum yapmadı.

 

Uzmanlar, Google’un zaten çoğu web sitesinde kullanılan teknolojisi sayesinde e-posta pazarını sallayabileceği görüşünde. Ancak bazı rakiplerinin yaptığı gibi Google’ın bir süre sonra verdiği hizmeti ücretli hale getirmesinin kullanıcıların tepkisini çekebileceği belirtiliyor.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!