Google'daki 'Kürdistan gafı' TBMM gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Googledaki Kürdistan gafı TBMM gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2007 14:29

Arama motoru “Google”ın dünyayı uydudan gösterdiği ‘Earth’ programında, Diyarbakır’ın Kürdistan başkenti olarak tanımlanması, TBMM gündemine de geldi.

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, bazı medya organlarında yer alan “PKK, Google'ı işgal etti” haberlerine değinerek, bu haberlerde “Diyarbakır'ın sözde Kürdistan'ın başkenti, Güneydoğu Anadolu bölgesinin Kürdistan" olarak tanımlandığına işaret etti.

Karademir, “Google'ın yan şirketi Youtube'un Atatürk'e hakaretler içeren görüntüler yayınlamasının ardından yine aynı şirketin başka bir programı ile Türkiye’nin dünyadaki imajını zedelemeye ve işgalci olarak gösterilmesine yönelik bu yayınlara karşı nasıl bir strateji izlenmektedir? Ülkemizin toprak bütünlüğü ile doğrudan ilgili söz konusu gelişmeleri bir tesadüf eseri olarak yorumlamak mümkün müdür? Yukarıda verilen örnekler ve gelişmelerin, Türkiye Başbakanı Sayın Erdoğan’ın, eş başkanı olduğu ‘(Genişletilmiş)Büyük Ortadoğu Projesi’ ile bir ilgisinin olduğu söylenebilir mi?” sorularını yöneltti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!