Google YouTube’u satın aldı

Güncelleme Tarihi:

Google YouTube’u satın aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2006 00:00

İnternet devi Google, özellikle gençler arasında popüler olan video paylaşım sitesi YoutTube’u 1.65 milyar dolar karşılığında satın aldı. Açıklamalara göre YouTube, Google’ın video alanında yapacağı büyük yatırımlardan ilkini oluşturuyor. Her ay 72 milyon ziyaretçiyi ağırlayan YouTube, en hızlı büyüyen İnternet şirketlerinden birisi olarak dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

E-ticaret şirketi PayPal’in üç eski elemanı tarafından 2005 yılında kurulan YouTube, video paylaşım hizmeti sağlayan İnternet şirketlerinin en popüleri olarak biliniyor. Her gün 100 milyon videonun izlendiği ve ayda 72 milyon kişi tarafından ziyaret edilen YouTube, bir haftalık dedikoduların ardından Google tarafından 1.65 milyar dolar gibi astronomik bir ücret karşılığında satın alındı.

 

Google, YoutTube’u Google Video isimli benzer bir video paylaşım hizmeti sunmasına rağmen satın aldı. Google tarafından yapılan açıklamada, YoutTube’un etkileyici ve güçlü bir medya platformu geliştirdiğinin üzerinde duruldu. Google’ın, YouTube’un başarısında büyük etkisi olan bu medya teknolojisinin satın almada önemli rol oynadığı düşünülüyor.

 

Haberin Devamı

Google tarafından yapılan açıklamada ayrıca, iki şirketin satın almaya rağmen birbirinden bağımsız bir şekilde çalışmaya devam edeceği eklendi. Anlaşma ile iki şirket, “doğal ortaklar” olarak kullanıcılara, içerik sahiplerine ve reklamcılara medya eğlence hizmetleri sunacak. Google Video hizmeti ise eskisi gibi çalışmaya devam edecek.

 

Video paylaşımı, İnternet kullanıcılarının yeni eğlencelerinden birisi olarak son yıllarda popülerlik kazanıyor. Bu alanda pek çok şirket büyük yatırımlar yapıyor ve kişisel videoların yanı sıra dev anlaşmalar sayesinde profesyonel videolar da bu tür video hizmetleri arasında kendini yavaş yavaş göstermeye başlıyor.

 

Çeşitli araştırma şirketlerine göre ilk bir yılının ardından YouTube’un yaklaşık 3 milyon sadık kullanıcı tarafından ziyaret edildiği ve Ağustos 2006 itibariyle de bu sayının 70 milyonu geçtiği bildiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!