Google Earth’te 14 yaşındaki bir çocuğun cesedi çıktı

Güncelleme Tarihi:

Google Earth’te 14 yaşındaki bir çocuğun cesedi çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2013 11:08

Google Earth'te ortaya çıkan çocuk cesedi babayı şoke etti, baba görüntünün kaldırılması için Google'a başvurdu.

Haberin Devamı

Google’ın popüler harita uygulaması Google Maps’te ceset krizi yaşanıyor. 2009 yılında ABD’nin San Francisco eyaletinde vücuduna aldığı kurşunla hayatını kaybeden 14 yaşındaki bir çocuğun cesedi Google Maps’te görüntüleniyor.

Cesedi Google Maps’te bulunan Kevin Barrera’nın babası durumu fark edince Google ile irtibata geçip ilgili görüntülerin kaldırılmasını talep etti. Cinayetin olduğu esnada uydudan çekilen görüntülerin Google Maps’e yüklenmesiyle ortaya çıkan bu trajik olay sonrası ise Google çalışmalarını yoğunlaştırdı ve San Francisco’da bulunan küçük kasabadaki uydu görüntüsünü kaldırmak için Google mühendisleri de devreye girdi.

“Uydu fotoğrafını görünce sanki çocuğumu dün kaybetmiş gibi hissettim” diyen baba Jose Barrera’nın Google’a başvurmasıyla birlikte internet devinden yapılan açıklama şöyle oldu: “Genellikle yüklenen uydu görüntülerini silip yerine yeni görüntüyü talebe göre koymak gibi bir planımız yok; ancak bu olayı istisna olarak değerlendirdiğimiz için babayı üzmemek adına gerekli çalışmalara başladık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!