Goner virüsünü İsrailli gençler yaymış

Güncelleme Tarihi:

Goner virüsünü İsrailli gençler yaymış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2001 13:15

Geçtiğimiz hafta Avrupa'da ortaya çıkan ve bütün dünyada çok sayıda bilgisayarı etkileyen Goner virüsünün sorumlusunun İsrailli dört genç olduğu açıklandı. Gözaltında bulunan gençlerin suçlarını itiraf ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

İsrail polisi Cuma günü, Nahariye kentinde yaşları 15 ile 16 arasında değişen dört lise öğrencisini tutukladı. Bilgisayar suçları bölümü tarafından sorgulanan gençler virüsü kendilerinin yazdığını kabul etti.

Aralık'ın ilk günlerinde ortaya çıkan ve özellikle Almanya ve Fransa'da etkili olan virüs, Amerikan anti-virüs şirketleri tarafından tespit edilmişti. Raporlara göre 400'den fazla bilgisayara virüsün bulaştığı yönünde şikayet geldi.

Goner virüsü, "Hi" başlıklı ve "Gone.scr" yazan ekran koruma programı eklenmiş bir e-mail yoluyla bulaşıyor. Mail'de "How are you? When I saw this screensaver I immediately thought of you. I'm in a harry (sic). I promise you'll love it" yazıyor.

Kullanıcı "Gone.scr" dosyasına bir kez tıkladığında, virüs aktif hale geçerek kendisini adres defterindeki bütün isimlere gönderiyor, çalışan prgramları kapatıyor ve sistem dosyalarını silmeye başlıyor.

İsrail polisi tutuklanan dört kişiden birinin virüsü yazdığını, diğer  üçünün de yayılmasını sağladığını açıkladı. İsrail yasalarına göre virüs yazarı dört genç, 3 ile 5 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!