Gönensay, DYP'ye Genel Başkan adayı

Güncelleme Tarihi:

Gönensay, DYPye Genel Başkan adayı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

DYP'de, Tansu Çiller'in Genel Başkanlığı en yakın mesai arkadaşları arasında tartışılırken, Antalya Bağımsız Milletvekili Emre Gönensay, sürpriz bir çıkış yaparak, partinin liderliğine aday olabileceğini bildirdi. Gönensay, dünkü basın toplantısında, DYP'nin tepe yönetiminde bir çöküntü yaşandığını ve partiyi eski misyonuna döndürmek için mücadele edilmesi gerektiğini savundu. Gönensay, DYP'ye dönmesine yol açacak şartların yakında oluşacağını kaydederek, şunları söyledi:

‘‘DYP'de görülen çöküntü, tepe yönetiminden kaynaklanmaktadır. Çiller'in istifa etmesi, DYP'nin eski misyonuna dönmesinin ilk adımıdır.''

DYP'li üyelerin bir kongre toplayabileceğini kaydeden Gönensay, ‘‘Genel Başkan olmayı düşünüyor musunuz?'' sorusuna, ‘‘Şartlar oluşursa DYP'ye geri dönebilirim. Genel Başkanlık görevi benim için de söz konusudur. Reformları gerçekleştirebilmek için en etkin görev yeri Genel Başkanlık makamıdır'' yanıtını verdi. Gönensay, ‘Desteğiniz var mı?' sorusuna da, ‘‘Evet hem parlamento dışından, parti içinden, hem de parlamentodan desteğim var'' karşılığını verdi.

Gönensay'ın açıklamalarına DYP'den sert tepki geldi:

Saffet Arıkan Bedük: Dışardan birisini desteklemek mümkün değil.

Nurhan Tekinel: Zavallı monşer bozuntusu. Oy aldığı Antalya'ya teşekkür etmeye bile gitmemiş, seçildiği bölgeye kıl kadar hizmet etmememiş birisini seçmenler lanetliyor. Kim bu arkadaş? Vefasızlık örneği gösterip partiden gitti. Bu arkadaş Türkiye'de yaşıyor mu ben hiç görmedim.

Mustafa Dedeoğlu: Emre Gönensay kim ki, genel başkan olacak. Önce partide durmayı bilseydi. Ona milletvekilliği bile fazlaydı.

Meral Akşener: Antalyalılar kendisini tanıyor mu?

Hayri Kozakçıoğlu: Partimize üye bile değil. Ama buyursun partiye. Her görevin mücadelesi yapılır.

Mustafa Zeydan: Bir Genel Başkanımız var.

Hasan Ekinci: O zat DYP Genel Merkezi'nin adresini biliyor mu sorun bakalım. Burası müstemleke değil. Nahit Menteşe: Genel Başkan yerinde. Aday olabilir ama partinin üyesi bile değil.

Necmettin Cevheri: Kendisine sorun ne demek istediğini.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!