Gömlek mağazasında sinema keyfi

Güncelleme Tarihi:

Gömlek mağazasında sinema keyfi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ünlü Fransız yönetmen Jaques Demy'nin yönettiği sinema tarihinin en renkli müzikallerinden ‘‘Cherbourg Şemsiyeleri'' (Les Parapluies de Cherbourg) bu ay boyunca Nişantaşı BİL'S mağazasında izlenebilir.

Nişantaşı'ndaki mağazasında sadece beyaz ve uniseks gömleklerden oluşan bir koleksiyon sunan BİL'S, sinema ve müzikseverler için de keyifli seçenekler sunuyor. Mağazada sinema tarihinin başyapıtlarından oluşan filmler gösteriliyor; dünya müziklerinden seçmelerden oluşan CD satışları gerçekleştiriliyor.

Film ve müzik danışmanlığını Fatih Özgüven'in üstlendiği mağazada Mayıs ayı boyunca gösterilecek ‘‘Cherbourg Şemsiyeleri'' 1964 Fransız yapımı. Başrollerini Catherine Deneuve, Nino Castelnuovo, Anne Vernon ve Marc Michel'in üstlendiği filmin müziklerini Michel Legrand yapmış.

Hayalgücüyle gerçeğin birbirine karıştığı, diyalogların bile müzikle söylendiği film; annesinin şemsiyeci dükkánında çalışan Genevieve (Deneuve) ile oto tamircisi Guy (Castelnuovo) arasındaki ilişkiyi anlatıyor. Birbirlerinin ilk aşkı olan çift Guy'ın Cezayir Savaşı'na çağrılmasıyla ayrılır. Hamile olduğunu anlayan Genevieve annesinin üstelemesiyle bir elmas tüccarıyla evlenir, bu arada Guy da hafif bir sakatlıkla askerden döner ve evlenip çoluk çocuğa karışır. İki sevgili yıllar sonra karlı bir Noel gecesi karşılaşır... 1964 Cannes Film Festivali'nde Fritz Lang başkanlığındaki jüri ‘‘Cherbourg Şemsiyeleri''ni Büyük Ödül'e değer görmüştü.

BİL'S mağazasında Mayıs ayı boyunca gösterilecek diğer filmler, ünlü karakter oyuncusu Charles Laughton'ın yönettiği tek film olan 1955 yapımı ‘‘The Night of the Hunter'', Belçikalı yönetmen Harry Kümel'in 1971 yapımı ‘‘Daughters of Darkness'' ve pulp sinemanın önemli örneklerinden, Sam Fuller'ın 1963 yapımı ‘‘Shock Corridor''.

BİL'S Nişantaşı, Rumeli Cad. Nişantaşı İş Merkezi No: 1. İnternet adresi: www.bils.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!