Göle su mayaladılar

Güncelleme Tarihi:

Göle su mayaladılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2007 20:59

BU yıl 48'incisi düzenlenen Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamında kuruyan Akşehir Gölü yerine kentteki bir çiftliğe ait gölete ilk kez su mayalandı.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un da katıldığı törenlere bu yıl had safhaya ulaşan kuraklık damgasını vurdu.

Tören için hazırlanan afişlerde de kuraklığa dikkat çekildiği gözlendi. Temsili Nasreddin Hoca Kadir Çöpdemir, göle önce yoğurt ardından da su mayaladı.

Etkinlikler dün geleneksel olarak dellalın çömezleri ile birlikte kent merkezinde davul çalıp halkı şenliklere çağırması ile başladı. Haydarpaşa Tren İstasyonu'ndan kalkan ‘Gülmece Treni’ dün akşam saat 18.00'de Akşehir İstasyonu'na geldi. Etkinliklerin bugünkü bölümünde ise ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Geleneksel dellal ve sıra yarenleri halkı bir kez daha şenliğe çağırdıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un da katılımıyla Akşehir Kültür Merkezi'nde sergi açılışları gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı halk dansları topluluklarının gösterileri ise büyük beğeni topladı. Üst üste 3'üncü kez Nasreddin Hoca'yı canlandıran Kadir Çöpdemir, geleneksel olarak bu yıl da türbesinden kaldırılarak eşeğine ters binip kent merkezinde gezdirildi. Hoca'ya kent turu sırasında sıra yarenleri ve çok sayıda vatandaş eşlik etti. Çöpdemir, izdiham nedeniyle bir kaç kez eşekten düşme tehlikesi geçirdi. Bakan Koç, Çöpdemir ve protokol üyeleri Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen resmi açılış törenine katıldı. Burada protokol üyelerine Akşehir'de yetişen ‘Napolyon Kirazı’ ikram edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!