Göktürk için suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Göktürk için suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2002 01:52

Ankara Barosu'na kayıtlı 16 avukat, ‘çocuk pornosu’ konusundaki yazı ve açıklamaları dolayısıyla Sabah Gazetesi köşe yazarı Gülay Göktürk hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Avukatlar, 3 sayfalık suç duyurusu dilekçesini, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Mutlu‘ya verdi. Dilekçede, Göktürk’ün, Sabah Gazetesi'ndeki 9 Ocak 2002 tarihli yazısında, sübyancılığı bir hak olarak sunarak ve yasaklanmasına karşı çıkarak, küçüklerin baştan çıkarılmasını ve bu konudaki fuhuşu teşvik ettiği öne sürüldü, şöyle denildi: ‘‘Bu suçu bir ‘yazar' olarak basın yoluyla işlemiş olması vahameti ve verdiği zararı daha da artırmıştır. Bırakalım bir yazar sorumluluğunu, ortalama bir insan sorumluluğunu kasıtlı olarak göstermemiş, bir şekilde yararlandığı basın özgürlüğünü tüm topluma zarar verecek bir şekilde kullanmıştır. Düşünce ve düşünceyi açıklama özgürlüğünü savunan, çocukların menfaatlerini herşeyden üstün tutan yurttaşlar, hukukçular, anneler ve babalar olarak suçu ve suçluyu öven, teşvik eden Göktürk'ten şikayetçiyiz.’’

Haberin Devamı

Dilekçede, Göktürk hakkında, ‘‘suç işlemeye tahrik ve teşvik, küçüklerin cinsel istismarı, fuhuşu teşvik ve özendirme’’ suçlarından soruşturma yapılarak dava açılması istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!