Gökkuşağı operasyonu zanlıları adliyede

Güncelleme Tarihi:

Gökkuşağı operasyonu zanlıları adliyede
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2006 13:12

İZMİR'de, polisin düzenlediği ‘Gökkuşağı’ adlı operasyonda, yaklaşık bir yıldır 3 cinayetin zanlısı olarak aranırken, çıkar amaçlı suç örgütü kurup çok sayıda suça karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan elebaşı 40 yaşındaki Z.M. ile adamları olduğu öne sürülen 24 kişi adliyeye sevkedildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl, Bornova İlçesi'ne bağlı Gökdere Köyü'nde yaşayan 33 yaşındaki Ahmet Amil'i, yine aynı ilçede bir petrol istasyonunda alacak anlaşmazlığı yüzünden tartıştığı 33 yaşındaki Uysal Sedat Aksu ve 25 yaşındaki Alayı Bulut'u tabancayla öldürüp, iki kişiyi de yaralayıp kaçan Z.M.'nin kurduğu suç örgütünün liderliğini yaptığı, adamlarıyla birlikte İzmir, Manisa, Balıkesir, Muğla ve Kütahya'da faaliyet gösterdiğini belirledi.

Z.M. ve adamlarının piyasaya sahte para sürdüğü, uluslararası düzeyde kredi kartı bilgilerine internetten ulaşarak manyetik şerit sahteciliği yaptığı, sahte kredi kartı düzenlediği, bunların anlaşmalı işyerlerinde kullanıldığı, silah kaçakçılığı yaptığı, işyeri kurşunladığı, uyuşturucu madde bulundurup sattığı, gümrük kaçakçılığı yaptığı, çalıntı otomobillere sahte plaka, evrak ve nüfus cüzdanı ile sürücü belgesi tanzim ettiği saptadı.

Suç örgütünün, yaklaşık 3 aydır bu şekilde çok sayıda suça karıştığıyla ilgili delillerin toplanması üzerine harekete geçen ekipler, suç çeşitliliği nedeniyle ‘Gökkuşağı’ adını verdikleri operasyon için düğmeye bastı. ‘Dolandırıcılık, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet, iflas, cinayet ve adam yaralama’ gibi suçlardan çok sayıda sabıkası bulunan, 1999 yılında ‘silah kaçakçılığı’ suçundan hükümlüyken Bayındır Cezaevi'nden firar edip aynı yıl yakalanan ve 2005 yılında tahliye edilen suç makinesi Z.M., özel harekat timlerinin destek verdiği baskınla, geçen salı günü, Bornova İlçesi'ne bağlı Evka- 3 semtinde kiraladığı üç katlı süper lüks villasında yakalandı.

Üzerindeki çifte tabancayla yakalanan Z.M.'nin evinin çeşitli katlarında sahte kredi kartı düzenleme aletleri ile silah imalathanesi bulundu. Soruşturma kapsamında, İzmir merkez. Kemalpaşa ve Bayındır ilçeleri, Manisa ve Demirci İlçesi, Kütahya ve Gediz İlçesi, Balıkesir ve Burhaniye ilçesi ile Muğla'daki 37 ayrı adrese düzenlenen baskınlarda da 24 adamı gözaltına alındı.

Gözaltındaki zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada, ruhsatsız 1 kalaşnikof, biri Glock 6 tabanca, sahte ruhsatlı 3 tabanca, 3 av tüfeği, 227 mermi, 110 boş kovan, silah yapımında kullanılan tezgah matkabı, torna makinesi, 2 kredi kartı kopyalama makinesi, Emniyet Genel Müdürlüğü yazılı 6, Konak Nüfus Müdürlüğü yazılı 3 sahte mühür, çeşitli kişilere ait 58 kredi kartı, ikisi dizüstü 6 bilgisayar, 8 otomobil, 200 gram toz esrar, 2 sikke, 305 sahte altın, 1 tarihi bronz erkek heykeli, 40 parça çeşitli tarihi obje ele geçirildi.

Emniyet yetkilileri, örgüt üyelerinin suç yöntemleri ile yaklaşık bir milyon YTL gelir elde ettiğini, kendi aralarında paylaştıklarını, örgütün yöneticilerinden olduğu belirlenen 30 yaşındaki L.Y.'nin arandığını belirtti.

Yasal işlemleri tamamlanan 3'ü kadın 22'si erkek toplam 25 zanlı, ‘çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, bu örgüte üye olmak, dolandırıcılık, sahtecilik, uyuşturucu madde ticareti yapmak, silah kaçakçılığı’ gibi suçlardan İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevkedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!