Gökçen öğretmen hep yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Gökçen öğretmen hep yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2009 00:00

Karadeniz turu dönüşünde motosikletiyle yaptığı trafik kazasında hayatını kaybeden Gökçen Yılmaz’ın zihinsel engelli öğrencileri, öğretmenlerinin öldüğünü hâlâ bilmiyor.

Haberin Devamı

Gökçen Yılmaz’ın yerine eğitim vermeye başlayan Betül Özmen, “Öğrenciler her gün Gökçen öğretmenlerini soruyor” dedi.

ARKADAŞLARIYLA çıktığı Karadeniz turu dönüşünde Samsun’da motosikletiyle TIR’a çarparak hayatını kaybeden 25 yaşındaki Gökçen Yılmaz’ın 23 öğrencisi, öğretmenlerini unutmadı. Anne şefkatiyle yaklaştığı zihinsel engelli öğrencileri, Gökçen öğretmenlerinin öldüğünü hâlâ bilmiyor. Bazı öğrenciler, “Telefonla konuşup sesini duyalım” diyor.

Onsuz 4 ay geçti

Gökçen Yılmaz, arkadaşlarıyla birlikte çıktığı Karadeniz turu dönüşünde 9 Ağustos’ta Samsun Toptepe mevkiinde motosikletiyle bir TIR’a çarparak öldü. Anadolu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü mezunu Gökçen Yılmaz, Kıraç’taki Mavi Yeşil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, zihinsel engelli 23 çocuğa birebir eğitim veriyordu. Onun anne sevgisiyle yaklaştığı ‘çocukları’, aradan geçen yaklaşık 4 aydır, zaman zaman Gökçen öğretmenlerini soruyor. “Gökçen öğretmenimiz başka bir yere mi gitti?”, “Gökçen öğretmen artık gelmeyecek mi?”, “Gökçen öğretmenimizi çok özledik” ve “Öğretmenimizi arayıp sesini duymak istiyoruz” diyen öğrenciler, onsuz kaldıklarını hâlâ bilmiyor. Yeni öğretmenleri Betül Özmen soruları, onları kırmadan geçiştirmeye çalışıyor.

Yokluğuna alışmaları zor oldu

Gökçen Yılmaz’ın yerine eğitim vermeye başlayan Betül Özmen, ilk bir ayda çok fazla zorlandığını söylüyor. Öğrencilerin bir ayda her gün Gökçen öğretmeni sorduğunu belirten Özmen, şunları söyledi: “Gökçen’in öğrencilerini almak çok zordu. Öğrencileri onu anne gibi görüyordu. Engelli oldukları için öldüğünü söyleyemedik. Bu çocukları topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Gökçen öğretmenin öldüğünü söylemek, onlarda kalıcı etkiler bırakabilir. İlk bir ayda çok mücadele ettim. Her gün öğretmenlerini soruyorlardı. Gökçen’in yokluğuna alışmaları gerçekten zor oldu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!