Gökçek'in içtiği suyu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu içiyor mu

Güncelleme Tarihi:

Gökçekin içtiği suyu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu içiyor mu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 14:30

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Ankara'da şebeke suyuna atık suların karıştığı iddialarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Müezzinoğlu "Ben çeşme suyu tüketmiyorum. Damacana suyu tüketiyorum" dedi.

Haberin Devamı

NTV'de canlı yayına katılan Müezzinoğlu şunları söyledi:

İzmir’deki bağırsak enfeksiyonları Ankara’ya göre son 15 günde daha yüksek. Mevsimlere bağlı olarak son 15 gündür üst solunum enfeksiyonlarında olağan bir artış var. Bağırsak enfeksiyonlarında Türkiye genelinde çok hafif bir artış var. İçme suyunu genelde daha önce de Gökçek ‘suyu içebilirsiniz’ diyordu. Ama bu sürede kokusu, rengi dışında Ankara suyunda sorun olmadığını rahatlıkla söyleyebiliyorum. Ne yazık ki ben çeşme suyu tüketmiyorum. Damacana suyu tüketiyorum.

Gökçekin içtiği suyu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu içiyor mu
Gökçek canlı yayında deney yaptı


HASTANEDE UYUZ ALARMI

İstanbul’da 7 çalışanımızda uyuz vakası tespit edildi diye Türkiye’de salgın gibi ya da hastanede salgın gibi kamuoyuna yansıtmak yanlıştır. 77 milyon vatandaşım içinde 7 tane vatandaşa uyuz teşhisi koyduk diye Türkiye’de gündem yaratan Tabip Odası’na teşekkür ediyorum. İlk defa sağlıkla bilgili bir konuyla ilgilendiler. Vaka kontrol altında. 77 milyon ülke insanımıza güçlü bir sağlık hizmeti sunuyoruz. Ama 24 saatin içinde de aksayan yönlerimiz var. 24 saat fedakarlık isteyen bir meslek. Karınca altında bir şey aramanın da bir mantığı yok. Suriye’deki sığınmacılarla bağlantısı yok. Çalışan birbirine yakın 7 çalışanımızda koyduğumuz bir teşhis.

Haberin Devamı

SURİYELİ SIĞINMACILAR

Ülkemizin normal doğumu her yıl 1 milyon 150 bin. Buna misafirlerimizden gelen ilave 50 bin daha var. Bebek ölüm hızını 30’lardan 7.1’lere düşürmeyi başarmış bir ülke. Bütün bu yükü kaldırma dinamiklerimizle övünmemiz gerekir.
Bölgedeki hastanelerde IŞİD militanlarının gelerek tedavi olduğu iddiası
Hekimlik yemininde din, dil, ırk ayrımı olmaksızın diye sayar. Biz tedavi etmek zorundayız Biz kimlik araştırması yapmak gibi hekimliğin önünde bir engel asla kabul etmiyorum. Ben tedavi yaparım. Bu IŞİD’miş, değilmiş bilgisini ilgili yerlere veririm. Ben PKK’lıyı bile tedavi ettim ama sonra Emniyet’e teslim ettim. Ben tedaviden kaçamam. Tedavi öncesi sorgulama yapamam. O katil bile olsa tedavisini yaparım sonra da gerekli yerlere teslim ederim.
Bütün bilgiler Suriyeli, Ezidi olsun bütün bilgiler Emniyet’e gider. Emniyet de gerekli takibi yapar

Haberin Devamı

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE EYLEM PLANI

Son dönemde tabana yayılan yeni türlerle sıkıntılı bir sürecimiz başladı
Pazartesi Bakanlar Kurulu’na sunacağız
Acil Eylem Planı’nda aldığımız yeni tedbirleri, yeni bakış açılarını kamuoyuna sunacağız
Anneler, babalar, vatandaşlar, 77 milyon ülke insanı şunu bilmeli ki asla hiçbir bireyimizi bu uyuşturucu tacirlerinin eline teslim etmeyeceğiz

İki konu çok temel. Koruyucu ve önleyici tedbirler. Ondan sonra da tedavi edici yükümüzü hafifletiriz.
Uyuşturucu kullanımında Avrupa’nın en avantajlı ülkesiyiz. En düşük seviyede kullanım, muhataplık en düşük seviyede ama en yüksek riski de taşıyan ülkeyiz
Muhtarlarımız, aile hekimlerimiz, imamlarımızın görev alacağı alanlar olacak
Bir ay içinde son şeklini koyacağız.
Aile hekimlerinin hizmet verdiği yerler açısından standartlar da geliyor

Haberin Devamı

ALTERNATİF TIP HİZMETLERİ
Dünya bilimsel çerçevede tamamlayıcı ve geleneksel tıbbı sağlık alanında kimin hangi koşullarda uygulayacağı konusunda yönetmelik taslağımızı, tamamlayıcı tıpta 14 alanda yönetmelik taslağımızı hazırladık. Başbakanlığa sunacağız. Başbakanlığın onayından sonra uygulamaya geçeceğiz.
Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı kuruyoruz. 6 Enstitü’yü Ekim’de yasalaştırabilirsek Tamamlayıcı Tıp enstitüsü olacak biri.
Biz vatandaşın sağlığını ‘Ben bu tedaviye imkansızlığım yüzünden ulaşamadımı’ kabul etmiyoruz

ECZANELERİN AÇILMASIYLA İLGİLİ NÜFUS KRİTERİ
Planlama yapmak zorundayız. İnsan da yatırım planlaması da yapmak zorundayız
Bir mahallenin reeli 2 eczaneyse 3 olmamalı. Bu planlama Türkiye’nin geç kaldığı bir planlama.
Yeteri eczane varsa açılmamalı.
Eczacı kardeşlerimiz bu planlamayı arzu ediyorlar. Çarkı zor döndürür vaziyette. Sayı 12 bin. Birileri açıyor nasılsa bir 10 bin daha açılsın dersek 12 binin batmasını daha da hızlandırmış oluruz. Haritaya bakacaklar. İhtiyaçlar var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!