Gökçek: Sosyal patlama olmaması belediyelerin baÅŸarısı

Güncelleme Tarihi:

Gökçek: Sosyal patlama olmaması belediyelerin başarısı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 26, 2002 17:02

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye'nin tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşadığını savunarak, "Bugün Türkiye'de sosyal patlama yoksa bu belediyelerin başarısıdır" dedi.

Haberin Devamı

Gökçek, yeni siyasi oluşumu başlatma çalışmaları çerçevesinde Çankırı'da, Büyük Otel toplantı salonunda yaklaşık 200 kişiyle biraraya geldi.

Gökçek, toplantıda, Türkiye'de sosyal patlama olmamasının en büyük nedeninin belediyelerin fakir insanlara yönelik yaptığı yardımlar olduğunu savunan Gökçek, "Şu an için en önemli iş, insanların karınlarını doyurmaktır. Bu sıkıntılar karşısında yeni bir siyasi oluşuma ihtiyaç duyulmaktadır" diye konuştu.

Gökçek, yeni oluşumun herkesi toparlayan, herkesi kucaklayan, milli birlik ve beraberliği temin edebilecek bir organizasyon olması gerektiğini belirtti.

Melih Gökçek, hükümetin yeni kurulan partileri seçimlere sokmamak için yeni Seçim Yasası hazırlığı içinde olduğunu öne sürerek, bu yasadan etkilenmemek için tedbirleri şimdiden aldıklarını, bu nedenle kesin karar vermemekle birlikte siyasi hareketlerini Demokrat Parti çatısı altında sürdürmeyi planladıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Türkiye'de iÅŸ yapabilmek için tek başına iktidara gelmenin zaruretolduÄŸunu kaydeden Gökçek, "Yüzde 21 oy alacaksak iktidara gelmeyelim. Herkes tek başına iktidar için, sevsin veya sevmesin bu harekete destek vermelidir" dedi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!