Gökçek’e: Ben olmasam 2 saat saklandığın o depodan çıkamazdın

Güncelleme Tarihi:

Gökçek’e: Ben  olmasam 2 saat saklandığın o depodan çıkamazdın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2012 00:00

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, önceki gün kürtaj ve sezaryen tartışmalarını protesto eden bir grup kadının yumurtalı saldırısına uğrayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisi sayesinde saklandığı depodan çıkabildiğini savundu.

Haberin Devamı

Dün konuyla ilgili CHP Ankara İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Gök, olaylarda CHP Ankara il yönetim kurulu üyesi Elif Doğan ve iki kadının Gökçek’in korumaları tarafından darp edildiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını da söyledi. Gök, önceki gün Yenimahalle Belediyesi’nin bir park açılışındayken, gelen bir telefon üzere Elif Doğan’ın, Gökçek’in korumaları tarafından bir dükkânın deposunda hürriyetinin tahdit edildiğini öğrendiğini belirterek, olay yerine gittiğini söyledi. Gök, olay yerinde emniyet yetkilileriyle konuşmasının ardından, kalabalığı kendisinin dağıttığını belirterek, şunları söyledi: “Olaya müdahil olmam üzerine Melih Gökçek de ancak benim sayemde saklandığı depodan çıkabilmiştir. Ben olmasam Melih Gökçek’i oradan çıkartacak başka bir güç yoktu. Ankara’da çok trajik hadiseler yaşanabilirdi. Arkadaşlarım benim sözümü dinlemiştir ve halkın dağılmasıyla ancak Melih Gökçek, çıkabilmiştir oradan. Melih Gökçek iki saat bulunduğu yerden, üç tane kadın arkadaşımızın tepkisinden çekindiği için çıkamamıştır, ta ki Levent Gök gelene kadar. Melih Gökçek’e diyorum ki, bir daha bana güvenme. Bir daha dükkânların depolarına saklandığın zaman ‘Levent Gök gelir’ diye düşünme. Bir daha gelmeyeceğim oraya ve benim sayemde dışarı çıkma şansını artık sana vermeyeceğim. Seni halkla baş başa bırakıyorum.”

Neslihan Uyanık ve Nebiye Merttürk ile serbest bırakılan ve basın toplantısında bulunan CHP’li Elif Doğan da kendisinin sadece oradan geçerken olayı gördüğünü belirterek, “Ben ‘Ne oluyor’ derken, Ayakkabı Dünyası’nın içine çektiler bizi. O iki küçük kız yerlerdeydi. İçeri girdiğimde karşımdaki Melih Gökçek’ti. ‘Ne oluyor, burası dağ başı mı? Bu kızlar suçluysa böyle yapamazsınız’ dediğimde, ‘Bunun da ağzına basın alın aşağıya’ diye talimatı Melih Gökçek böyle veriyordu, oradaydı kendisi. Böylece hürriyetimi orada bir saat kısıtladılar” dedi.                       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!